Olimpiada 2008

Adio, Olimpiadă!

Articol de Teodor Biriş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Naţionala" României nu merge la Olimpiadă, după ce aseară a pierdut la limită în faţa Canadei

La cei 12 ani de aşteptare, se adaugă alţi 4. Echipa de polo a României a fost ultima dată la Olimpiadă în 1996, la Atlanta, iar aseară a ratat calificarea la Beijing. Meciul decisiv s-a jucat contra Canadei, formaţie pe care elevii lui Vlad Hagiu o învinseseră acum două săptămîni, la Cupa Volvo, cu 16-6. Disputa de aseară, de la Oradea, a început foarte bine pentru români, care au încheiat prima repriză în avantaj, 2-0. Şi jocul a fost unul degajat, avîntat în atac, agresiv în apărare.

Canadienii n-au dezarmat însă. După ce Cosmin Radu a făcut 3-1, adversarii au egalat la 3, văzîndu-şi foarte determinaţi de scopul lor. Ultima dată am condus cu 4-3, gol Iosep, apoi s-a pornit dezastrul. Ratări peste ratări, bare, eliminări, ghinioane, toate s-au adunat în dreptul României. Şi, mai presus de orice, o derută teribilă în joc, pe care canadienii au speculat-o sec şi eficient.

Repriza a patra a început de la 8-6 pentru nord-americani, care s-au dus însă la 9-6. Golurile lui Dunca şi Ramiro Georgescu au revigorat un pic speranţa. Un ultim atac, o ultimă şansă. 10 secunde pînă la final, dar Florin Bonca, tocmai el, cel mai experimentat poloist din "naţională"!, a dat o pasă slabă, ce a încăput pe mîinile fericite ale unui adversar şi totul s-a încheiat. România rămîne acasă, Canada merge la Olimpiadă. Ce dezamăgire!

ROMÂNIA 8 (5)
C. Radu 2, Iosep 2, Buşilă 2, Dunca 1, R. Georgescu 1. Antrenor: Vlad Hagiu
CANADA 9 (6)
Mitchell 2, Kudaba 1, Boyd 1, Marks 1, Jung 1, Graham 1, Feltham 1, Sayegh 1. Antrenor: Dragan Jovanovici


"Nu-mi vine să cred!"
Vlad Hagiu a rămas minute bune pe marginea bazinului după încheierea meciului. "Nu-mi vine să cred că am pierdut cu Canada în faţa acestui public care ne-a susţinut tot timpul. Biroul Executiv va decide soarta mea", a spus antrenorul. "Am cedat acest meci în repriza a doua, în care am încasat şase goluri", a încheiat Hagiu.

A rămas doar handbalul
După eşecul de vineri seară al "naţionalei" de polo de a participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, sportul românesc a rămas doar cu o şansă de a duce o echipă în China. Reprezentativa de handbal feminin, condusă de Gheorghe Tadici, va participa la turneul preolimpic de la Bucureşti (28-30 martie), cînd sînt puse la bătaie două bilete de Beijing. România va întîlni reprezentativele Croaţiei, Coastei de Fildeş şi Poloniei.

"E un coşmar. A treia calificare pe care o ratăm. Nu mai am nici o tragere de inimă să continuu. Atmosfera din vestiar e apăsătoare, am pierdut iar"
Andrei Iosep

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.