Tenis

NOVAK DJOKOVIC - ROGER FEDERER // Organizatorii de la Wimbledon, acuzați de dublu-standard după finala masculină: „Lui Tomic i-ați luat toți banii pentru mai puțin!”

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 14 July 2019

Novak Djokovic (1 ATP, 32 de ani) l-a învins Roger Federer (3 ATP, 37 de ani) , scor 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12 (7-3), într-o finală epică la Wimbledon, de 5 ore și 2 minute! Jurnalistul Ben Rothenberg a iscat însă o controversă, sugerând un dublu-standard din partea organizatorilor.

„Djokovic a câștigat doar 12 puncte în setul secund, mai puține decât Tomic în oricare dintre cele trei seturi incriminate din turul I.

Cu toate astea, Wimbledon a decis să îi retragă întreaga sumă câștigată lui Tomic, după o acuzație subiectivă de performanță slabă”, a scris Ben Rothenberg pe Twitter.

  • Ben Rothenberg este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din branșa tensisului, scriind în New York Times

Ce a pățit Tomic

Australianul Bernard Tomic a fost amendat cu întreaga sumă obținută pentru accederea pe tabloul principal de la Wimbledon. Organizatorii au motivat că Tomic nu a respectat competiția în eșecul suferit în fața francezului Jo-Wilfried Tsonga, scor 2-6, 1-6, 4-6.

Australianul a cedat partida în doar 58 de minute, un timp de joc neobișnuit de scurt pentru o confruntare pe iarbă. Tomic a părut plictisit în timpul jocului și a fost aproape fără reacție pe toată durata meciului.

De regula introdusă îm 2018 s-a lovit și Anna Tatishvili la Roland Garros 2018.

Vezi și: 

Serena Williams, mesaj interpretabil la 24 de ore după finala pierdută în fața Simonei Halep

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.