Box

Fără polemici

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Întors acasă, Lucian Bute a spus că nu vrea să comenteze declaraţiile răutăcioase ale lui Leonard Doroftei

Lucian Bute, care săptămîna trecută şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, a sosit ieri în România pentru o scurtă vacanţă pe care o va petrece acasă, la Galaţi. Românul a învins prin KO tehnic în meciul cu William Joppy, pe 29 februarie.

"În octombrie, cînd am cîştigat centura, am promis că o voi păstra cît mai mult posibil. Sînt fericit că mi-am putut respecta cuvîntul", a fost prima declaraţie a pugilistului la coborîrea din avion.

Următorul meci al românului va fi, probabil, la finalul lunii mai. "Există mai multe variante de adversari, dar n-am semnat încă nimic", a spus Bute, precizînd că în toamnă va fi meciul cu challenger-ul la titlu. "Am 28 de ani, sînt tînăr, nu mă grăbesc să unific centurile. Îmi trebuie experienţă. De ce să mă duc şi să cad după prima repriză!?", a mărturisit Lucian.

În legătură cu declaraţiile făcute zilele trecute de fostul campion mondial Leonard Doroftei, conform cărora William Joppy a fost un adversar slab, Bute a spus că nu doreşte să intre în polemică. "Nu poate fi un pugilist slab un campion mondial care a păstrat cîţiva ani centura şi a luptat de 16 ori pentru titlu", au fost singurul comentariu făcut de Bute.

Alături de Diaconu
Deşi va pleca înapoi în Canada peste două săptămîni, Lucian Bute a spus ieri că va reveni în ţară pentru meciul lui Adrian Diaconu. "Voi fi alături de Diaconu pe 19 aprilie. Mă bucur pentru el că boxează în România", a afirmat Lucian Bute. Gala în care Diaconu va lupta cu americanul Chris Henry pentru titlul mondial interimar la semigrea, versiunea WBC, a fost reprogramată pe 19 aprilie pentru a putea fi organizată în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.