Campionate

Contactat

Articol de Constantin Popescu  —  sâmbătă, 08 martie 2008

Real îl vrea pe Jose Mourinho deoarece şi-a pierdut încrederea în Bernd Schuster

Jose Mourinho a reintrat în atenţia Realului. Două momente au dus la reactivarea interesului. Primul: Bernd Schuster şi-a cam epuizat creditul. Germanul a ieşit din Cupă şi din Ligă, a înregistrat 7 eşecuri în ultimele 14 meciuri, nu mai controlează vestiarul, pare rupt de realitate, e supărat pe toată lumea. Nici cîştigarea titlului nu l-ar salva. Al doilea: liber de 6 luni, de cînd s-a separat de Chelsea, Mourinho tocmai a declarat că în viitor va antrena în Spania sau Italia, după ce în 2007 zisese că "mi-ar plăcea mult să lucrez la Real".

Conducătorii Realului au cumulat ambele situaţii, iar decizia a dezvăluit-o "Marca". "Madridul nu îl mai vrea pe Schuster", s-a scris pe prima pagină, completîndu-se: "Clubul l-a şi contactat pe Mourinho". Ziarul madrilen a precizat că emisari "blanco" au discutat cu portughezul încă de săptămîna trecută, în momentul în care FC Barcelona se apropiase la două puncte în Primera. Distanţa a crescut între timp la 5 puncte, insuficient totuşi pentru a linişti apele. Dimpotrivă, "Real apasă pe acceleraţie în tratativele cu Jose" şi pentru a avea o soluţie sigură pe bancă, şi pentru a elimina rivalele la acontarea lusitanului.

Dezvăluirile din "Marca" au surprins Realul, grăbit să nege printr-un comunicat oficial: "Informaţiile sînt false şi nejustificate. Avem încredere în Schuster". N-a prea convins însă.

"Mă duc unde voi fi dorit cel mai mult"
Nu doar Real e interesată de Mourinho. Fără angajament, de el mai întreabă FC Barcelona, Inter şi Milan, în rezervă stînd Atletico, Valencia şi Lyon. Chestionat de ziarul barcelonez "El Mundo Deportivo" în privinţa viitorului, portughezul a răspuns: "Vreau să mă duc la echipa care mă doreşte într-adevăr cel mai mult şi mizează necondiţionat pe mine. Unde să simt în mod real sprijinul conducătorilor, iar ei să creadă cu adevărat în mine. Toţi să mergem în aceeaşi direcţie. Duşmanii de afară sînt suficienţi, nu trebuie să fie şi în interior".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.