Liga 3

EXCLUSIV / Sorin Colceag a revenit în fotbalul românesc, după experiența de la Zimbru Chișinău! Va antrena o echipă de Liga 3: „Aici am început cariera”

Sorin Colceag

Articol de Andreea Visu  —  Tuesday, 16 July 2019

Sorin Colceag (47 de ani), deținător al Licenței Pro, este noul antrenor al echipei SC Popești-Leordeni, în Liga 3.

În sezonul trecut, fostul portar originar din Buzău a stat pe banca tehnică a celor de la Zimbru Chișinău, echipă care a încheiat pe penultimul loc în prima ligă din Moldova.

Acesta a revenit la echipa la care a debutat ca antrenor, în sezonul 2013-2014, și a vorbit în exclusivitate pentru GSP.ro despre noua sa aventură.

- Ce v-a determinat să reveniți în țară, la Popești?

- În primul rând cunoșteam clubul, cunoșteam oamenii de aici și decizia nu a fost foarte grea, mai ales că vin după o perioadă destul de dificilă la Zimbru și voiam neapărat să am o perioadă mai liniștită. Cred că totul a venit de la sine.

- Vă gândiți la promovare?

- Vrem să luăm lucrurile pas cu pas. Vom vedea la momentul potrivit dacă vom fi apți de promovare. Sunt destul de mulți jucători în probe și va trebui să luăm niște decizii în următoarele zile să stabilim lotul pentru mai departe.

- Ce așteptări aveți de la amicalele din această vară?

- În primul rând, vrem să ne facem o idee despre calitățile jucătorilor, să găsim jucătorii potriviți, asta înseamna o selecție și apoi să îi descoperim în așa fel încât să construim ușor-ușor lotul echipei.

- Cu ce veți veni nou la Popești?

- Eu nu am nicio filosofie. Totul este legat de calitatea jucătorului. Nu pot să fac decât să încerc să ajut jucătotul să își atingă potențialul maxim, iar împreună să facem o echipă care să aibă rezultate.

- Ce ați găsit diferit față de primul mandat la Popești?

- Nu vreau să trag niciun fel de concluzie acum, pentru că nu am venit decât de două zile. Eu mă bucur că am revenit, mă simt ca acasă. Aici am început cariera de antrenor. Sunt aceiași oameni cu care am lucrat și în primul mandat, mai puțin jucătorii. De atunci au mai rămas doar doi, George Moldoveanu și Nicușor Dumitru.

- Ați pregătit naționala U17, deci aveți experiență cu juniorii. Cum vi se pare această regulă cu doi jucători U20 și unul U21 în teren?

- Da, din acest punct de vedere, am experiență cu tinerii. Dacă privim această regulă prin prisma binelui fotbalului românesc, cu siguranță este foarte bună. Acum, dacă vorbim strict din punct de vedere al echipelor, unele echipe ar putea fi incomodate de această regulă. Depinde de perspectiva din care adoptăm acest aspect. Noi avem de unde alege la momentul acesta.

Ilfovenii și-au programat două amicale în această săptâmână: miercuri, cu Daco-Getica (Liga 2), în Colentina, iar sâmbătă, cu CSA Steaua (Liga 4), în Ghencea. 

Sorin Colceag a mai fost antrenor cu portarii la U Cluj și antrenor principal la Metaloglobus București și Zimbru Chișinău. În perioada 2016-2018 a fost selecționerul României U17.

Popești-Leordeni a rămas fără antrenor după ce Viorel Dinu (39 de ani) i s-a alăturat lui Laurențiu Reghecampf la Al-Wasl FC, unde va pregăti echipa de tineret (DETALII AICI)

În sezonul trecut, ilfovenii au terminat pe locul 5 în clasamentul unei serii cu echipe precum Rapid București, CS Afumați și Progresul Spartac. 

VEZI ȘI:

EXCLUSIV / Bogdan Ilie, din Liga 3, direct titular cu CS Universitatea, în Liga 1: „Prin muncă se pot face multe”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.