Tenis

BRD BUCHAREST OPEN // VIDEO Patricia Țig e în semifinale la București! Performanță de excepție pentru româncă

+6 Foto
Patricia alături de nepoțica Irinei Begu FOTO: Cristi Preda

Articol de Remus Dinu  —  Friday, 19 July 2019

Patricia Maria Țig (24 de ani) a trecut de cehoaica Kristyna Pliskova (27 de ani, 92 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-3, și s-a calificat în semifinalele BRD Bucharest Open.

  • Semifinala dintre Patricia Țig și Laura Siegemund se joacă sâmbătă, de la ora 15:00.

Aflată pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA după ce a devenit mamă, Țig reușește minuni pe zgura de la București. Fără clasament, Patricia a fost nevoită să treacă și de tururile de calificări. Astăzi, în fața unei jucătoare cu un serviciu foarte puternic, Țig s-a autodepășit. A câștigat primul set la 3, după 44 de minute, apoi a fost nevoită să recunoască superioritatea cehoaicei în actul secund.

Pliskova a servit 6 ași, cu un procentaj al primului serviciu de 74%, și unul al punctelor câștigate cu prima servă de 80%. Scoasă din ritm de jocul adversarei, Țig a avut și o ieșire la adresa unui fan: „Dacă vrei, vino tu și joacă!”.

Nervii au ajutat-o pe româncă! Jocul ei a atins cote fantastice după pauza dintre seturi. S-a impus cu 6-3, după doar 36 minute de joc, în uralele fanilor care au umplut terenul central. În semifinale, Țig va juca împotriva nemțoaicei Laura Siegemund (77 WTA), câștigătoare în fața Irinei Begu, scor 7-5, 6-2.

„Mă simt bine. Sunt foarte fericită! Încerc să mă pregătesc pentru meciul de mâine. Le mulțumesc mult fanilor. Sunt minunați. Înseamnă foarte mult să ajung aici”
Patricia Țig

Vezi și: 

Semifinală 100% românească la BRD Bucharest Open » Ruse și Cristian le vor înfrunta pe Begu și Olaru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.