Tenis

PATRICIA ȚIG - LAURA SIEGEMUND 6-3, 6-1 // VIDEO+FOTO Victorie în lacrimi! Venită din calificări, Patricia Țig se califică în finală la BRD Bucharest Open » Salt de 10.000 de locuri în clasamentul WTA

+7 Foto
Foto: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 20 iulie 2019

Patricia Țig (24 de ani) s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open, după o victorie categorică reușită în semifinala cu nemțoaica Laura Siegemund, pe care a învins-o în minimum de seturi, scor 6-3, 6-1, după o oră și 28 de minute de joc. 

  • În finală, Patricia Țig va juca împotriva Elenei Rybakina (20 de ani, 106 WTA), care a trecut de Martina Di Giuseppe (28 de ani, 211 WTA), 6-2, 6-3

Aflată la prima participare pe tabloul principal al unui turneu WTA după ce a devenit mămică, Țig, jucătoare fără clasament în acest moment, și-a desăvârșit parcursul solid, presărat cu victorii la Anastasija Sevastova (11 WTA) și Kristyna Pliskova (92 WTA), cu un nou succes important, reușit în fața Laurei Siegemund (77 WTA), o tenismenă întotdeauna redutabilă pe zgură.

Problema câștigătoarei s-a pus doar în primul set, unul echilibrat, în care doar un break a făcut diferența. Jocul lui Siegeumund s-a prăbușit complet în setul secund, în care nemțoaica a avut și unele probleme medicale care au ușurat misiunea Patriciei.

Țig se califică astfel în cea de-a doua finală a carierei. Pe prima a pierdut-o, în 2015, la Baku, pe hard,  învinsă de Margarita Gasparyan, 3-6, 7-5, 0-6.

264 e locul pe care Patricia Țig și l-a asigurat în clasamentul live

Patricia Țig avea ZERO puncte în clasament mondial, astfel că parcursul de la București o ajută să înregistreze un salt de 9.735 de locuri. Dacă va câștiga, va urca în Top 200, pe locul 196!

Țig, în lacrimi la final

Finalul a găsit-o pe Patricia Țig în lacrimi. Românca nu și-a putut stăpâni emoțiile în fața unui moment atât de important:

„Sunt puțin amețită. Mulțumesc mult pentru susținere. Mă simt foarte bucuroasă, nu prea am cuvinte. Sper să joc cât pot de bine în finală, indiferent de adversară”, a spus Patricia Țig la interviul de la finalul meciului.

Ultimul meci al zilei este a doua semifinală de dublu. Acolo se vor înfrunta două perechi formate din românce. Gabriela Ruse (21 de ani) și Jaqueline Cristian (21 de ani) le vor întâlni pe Irina Begu (28 de ani) și Raluca Olaru (30 de ani).

Vezi și: VIDEO Imagini nedifuzate de la petrecerea lui Ion Țiriac de la Madrid » Opulență și lux la Muzeul Prado, într-un eveniment la care au participat Simona Halep, Nadia Comăneci sau Bernie Ecclestone

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.