Tenis

BRD BUCHAREST OPEN // Patricia Țig a numit obiectivul pe termen scurt: „Vreau foarte mult să fiu acolo!”

FOTO: Cristi Preda

Articol de Luminiţa Paul  —  Saturday, 20 July 2019

Patricia Țig (24 de ani) s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open, după o victorie categorică reușită contra nemțoaicei Laura Siegemund (31 de ani, 77 WTA), scor 6-3, 6-1. 

Performanța de la București îi va aduce Patriciei un salt impresionant în ierarhia mondială. Înaintea turneului, ea nu avea loc în clasamentul WTA, iar acum, prin calificarea în finală, va urca până la 264, putând ajunge în Top 200 dacă va câștiga titlul.

Acest lucru se va reflecta și asupra programului din perioada următoare. „Aveam în plan să-mi folosesc mai mult clasamentul protejat, dar sper să nu mai fie cazul. Cumva, acesta a fost și un mic obiectiv pentru noi, ca măcar până la Melbourne (n.r. Australian Open) să îmi fac un clasament ca să pot intra măcar în calificări”, a detaliat jucătoarea.

„Urma să joc niște turnee de 25.000, de 60.000 de dolari, acum depinde cum vor decurge, dar eu sper și îmi doresc foarte mult să fiu pe tablou la Melbourne”, a încheiat românca. 

„Vreau să joc cât pot eu de bine, chiar dacă pare și sună cumva mecanic. Să iau meci cu meci, să încerc să găsesc soluţii de a reveni în meci şi de a câştiga. Pentru mine ăsta e obiectivul”
Patricia Țig

43.000 $va primi învingătoarea de de la BRD Bucharest, iar finalista va rămâne cu 21.400 $

Vezi și: 

Patricia Țig vrea să joace din nou la Fed Cup: „Ați atins un punct sensibil” » Motivul pentru care colegele îi blochează convocarea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.