Liga Campionilor

CFR CLUJ - MACCABI TEL-AVIV 1-0 // FOTO » Șșșt, a vorbit campioana! CFR Cluj a învins-o pe Maccabi Tel-Aviv cu 1-0

+9 Foto
CFR Cluj - Maccabi Tel-Aviv

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday, 24 July 2019

CFR Cluj a învins-o cu scorul preferat al casei, aseară, în Gruia, pe Maccabi Tel-Aviv. Un 1-0 solid și-o victorie ce le dă speranțe la calificare jucătorilor lui Petrescu, un mesaj pentru „prietenii” antrenorului.

Dan Petrescu și ai lui au fost îndârjiți de criticile „amicilor” din startul sezonului. CFR a început să joace ca o campioană, iar clujenii ar trebui să mulțumească pentru bobârnacele verbale, fie ele răutăcioase au ba.
Iar veteranii criticați până acum o săptămână parcă au mâncat jăratic în prima repriză, aseară. Camora, Deac, Culio s-au scuturat ca voinicii din povești și-au luat-o pe Maccabi la bani mărunți.

Unde mai pui că și Omrani a început să-și ia rolul de titular în serios, nu a mai avut nevoie de multe ratări pentru a înscrie un gol care a avut efect de bisturiu în apărarea oaspeților, trădată de imprecizia propriului căpitan, Peretz.

I-a dat pe silent pe adversari

Super-Dan n-a avut nevoie de o eroare de arbitraj sau să fie mângâiat cu o vorbă dulce, reușita lui Billel a făcut o diferență logică. Periculos, urmărit din tribună cu ochelari șic de către Țucudean, Omrani a mai avut două situații de a puncta.

Oricum, i-a băgat în sperieți pe adversarii ce n-au reușit în 45 de minute decât șuturi anemice. Iar când au tras tare, vișiniii au fost pe baricade, n-au lăsat loc de interpretări.

Față de alte păcate anterioare, campionii României au început repriza secundă cu piciorul pe accelerație. Pfff, ce-a putut să rateze Rondon (50), a tras ca o cizmă! Și publicul a simțit gustul victoriei, a fost mai vivace decât de obicei, a apreciat schimbările de ritm ale clujenilor.

Un pas mic pentru un succes ce poate fi mare

Maccabi a stat și a acceptat Ciuleandra românilor, cu gândul la presiunea de la Tel Aviv. Vorba lui Elhamed, ex-dinamovistul conectat deja la duelul din Gruia, în perspectiva viitorului apropiat cu Celtic: „CFR trebuie să câștige cu 2-0 la Cluj, fiindcă la Tel Aviv o va aștepta o furtună!”.

„Feroviarii” au continuat să fie preciși în ceea ce au făcut, iar când flancul a fost descoperit, Arlauskis a întins o mână salvatoare ce-a respins golul ca și făcut al lui Blackman (69). Pe final, ardelenii și-au adus aminte că 1-0 e scorul preferat al profesorului lor și au făcut unul, doi, trei pași în spate, în ciuda semnalelor „Bursucului” de a duce jocul mai aproape de Gianniotis. Temporizare, contre cu „centralul”, un succes la limită, fără gol primit, așa cum îi place și voia Petrescu. 

100 de jucătoricu minute în cupele europene a strâns CFR prin introducerea lui Sylla în locul lui Djokovici. Dintre aceștia, 71 sunt străini

CFR Cluj - Maccabi Tel-Aviv 1-0 (Omrani 22)

Click AICI pentru live+statistici

 

 

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.