Liga 1

FCSB // Gigi Becali aduce un preparator fizic grec: „Trebuie să fie profesor universitar, doctor în știința corpului uman și antrenor”

Gigi Becali

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 29 iulie 2019

Gigi Becali l-a demis pe preparatorul fizic Marian Lupu, 48 de ani, fiind nemulțumit de faptul că FCSB are 7 accidentați.

Azi, patronul FCSB a dezvăluit că va aduce un preparator fizic grec, fără să-i dea numele, și a explicat de ce a renunțat la Marian Lupu.

„Am găsit pe cineva, da. Stați puțin să întreb. Da, luăm legătura cu un preparator fizic grec. Nu e normal să avem 7 accidentați. M-am interesat, am vorbit cu anumiți specialiști. Mi-a spus că dacă la pregătire antrenorul face 60%, preparatorul trebuie să facă 40%. Nu mai mult, dar nici mai puțin. Trebuie să fie o colaborare strânsă.

Preparatorul fizic trebuie să fie profesor universitar și doctor în tot ce înseamnă știința corpului uman, dar și antrenor”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Adus la ordinul lui MM

Lupu, 48 de ani, a revenit la FCSB la propunerea lui Mihai Stoica, în ianuarie 2017, după ce Reghecampf și Stoica l-au dat afară pe preparatorul fizic italian Matteo Spatafora, după o perioadă în care l-au interzis la echipă și l-au pus să pregătească juniorii în curtea Liceului „Mircea Eliade”.

În august 2002, Lupu ajunsese pentru prima dată în Ghencea, alături de Cosmin Olăroiu și a rămas în staff-ul roș-albaștrilor până în martie 2006, atunci când a plecat la echipa națională.

Înainte de a se întoarce la FCSB a fost preparatorul fizic al naționalei Under 21, iar de-a lungul timpului, Lupu s-a ocupat de pregătirea fizică a jucătorilor de tenis Victor Hănescu și Irina Begu.

Citește și:

Gabi Balint îl contrazice pe Gigi Becali în ceea ce-l privește pe Marian Lupu: „E vina antrenorilor, nu a preparatorului fizic!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.