Liga 1

Dinamovistul Marius Niculae laudă rivala FCSB: „Apreciez că transferă jucători de la Hagi” + Îl critică pe Mircea Rednic

Marius Niculae, la Dinamo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 31 iulie 2019

Marius Niculae (38 de ani), fost atacant la Dinamo, este adeptul promovării fotbaliștilor tineri și apreciază strategia FCSB-ului de a cumpăra jucători crescuți de către Gheorghe Hagi.

„Uite, asta apreciez la rivală (n.r. FCSB): cumpără jucători români! Hagi are jucători români şi putea să ia şi din Africa, ieftin. Dar, Hagi e pepinieră pentru Gigi, că majoritatea jucătorilor se duc la el. Deci, asta trebuie încurajat: jucătorii români! Iar ca străini, mai bine doar cinci şi buni”, a zis „Săgeată”, potrivit Prosport.

Fostul fotbalist își amintește că și Dinamo avea o academie puternică și critică faptul că echipa lui de suflet nu reușește să promoveze jucători din propria pepinieră.

„Echipa U19, unde era Florin Bratu antrenor, a bătut Viitorul cu şase jucători ce evoluau în Liga 1. Eu vorbesc de Dinamo, echipa care creşte jucători, care are pepinieră şi cred că e cea mai bună, mă refer la transferuri făcute de-a lungul timpului.

E vina antrenorilor care nu dau şanse tinerilor, că aşa am spus şi de Mircea Rednic. El a adus mulţi străini şi nu a dat posibilitatea celor din pepinieră să facă pasul următor. În loc să aduci 10-20 de străini, mai bine ai 5-6 de valoare şi copiii să crească pe lângă ei. Noi aşa am crescut. Și cu mentalitatea că Dinamo e numărul unu, nu exista locul doi, era un eşec”, a mai spus Marius Niculae.

VEZI ȘI:

Mihai Teja îl apără pe Bogdan Andone: „Și Reghecampf a venit de la Chiajna și a câștigat două campionate” + Ce spune despre transferul lui Panțîru

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.