Europa League

FCSB și-a aflat adversara din turul III preliminar al Europa League » Cine e Mlada Boleslav: palmares slab și un singur meci european cu o formație din România

FOTO: Facebook @fk.mlada.boleslav

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 01 August 2019

Ca și calificată după 3-0 în tur cu Alashkert, FCSB va evolua în turul III preliminar din Europa League împotriva Mladei Boleslav. Cehii au câștigat azi returul cu kazahii de la Ordabasy, scor 3-2. În tur a fost 1-1.

Mlada Boleslav a terminat pe locul șapte sezonul regulat din Cehia, apoi a câștigat play-off-ul pentru ultimul loc de Europa League, duopă o finală cu Ostrava, scor 1-0. Mlada și-a asigurat astfel calificarea direct în turul II preliminar al Europa League.

Cehii au un loc un lot în valoare de 13 milioane de euro conform transfermarkt.de. Starul formației este atacantul ceh Nikolay Komlichenko (24 de ani). Vârful cotat la 3,5 milioane de euro a marcat câte un gol în ambele meciuri cu Ordabasy.

Mlada, club înființat în 1902

Clubul de fotbal Mlada Boleslav a fost înființat în 1902 și își joacă meciurile de pe teren propriu pe micuța arenă Lokotrans, de 5.000 de locuri.

Mlada are în palmares două cupe ale Cehiei, în 2011 și 2016. Cea mai bună clasare în campionat a fost poziția secundă, la finalul sezonului 2005-2006.

În scurtele lor aventuri europene, cehii au înfruntat o singură formație românească. Au remizat cu Rapid, scor 1-1, în grupele Cupei UEFA

Vezi și: 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.