Liga 1

FCSB // Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi, refuzați de Gigi Becali! S-a gândit și la alte nume-surpriză

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 06 august 2019

FCSB. Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi, cei doi foști mari fotbaliști din naționala Italiei, au fost propuși pentru a prelua postul de antrenor la FCSB, însă Becali nu i-a acceptat.

Gigi Becali a spus ieri: "Mi-au fost propuși foarte mulți antrenori. Chiar și din rândul unor foști fotbaliști din Italia". Becali n-a dezvăluit cine se află pe această listă, dar Gazeta a aflat 3 dintre aceste nume.

Toți sunt foști fotbaliști italieni mari și chiar foarte mari, dar care ca antrenori nu au realizat mare lucru, însă doi dintre ei sunt relativ la începutul acestei meserii.

 

1. Gianluca Zambrota, 42 de ani


- a jucat 7 ani la Juventus, 2 ani la Barcelona și 4 ani la AC Milan
- a fost de 3 ori campion în Serie A
- are 98 de selecții și două goluri în naționala Italiei
- a câștigat Mondialul din 2006 și a jucat finala Europeanului din 2000

Zambrotta și-a început cariera de antrenor în 2013, pe banca elvețienilor de la Chiasso, mai întâi ca secund, apo ca "principal". Apoi a dat curs unei oferte din India, la Delhi Dynamos. În prezent e unul dintre secunzii lui Cosmin Olăroiu la Jiangsu Suning, în China.

2. Mauro Camoranesi, 42 de ani

- a jucat nu mai puțin de 8 ani la Juventus
- campion în Serie A cu Juventus, echipă cu care a jucat și o finală de Champions League
- are 55 de selecții și 4 goluri în naționala Italiei
- campion mondial în 2006

Camoranesi a debutat în antrenorat în 2015, pe banca unei echipe din Mexic: Coras de Tepic. Apoi a mers la Tigre, în Argentina, țara în care s-a născut. Ultima experiență ca tehnician a fost în 2016-2017, în Mexic, la Tapachula.

3. Giuseppe Galderisi, 56 de ani


- a jucat 3 ani la Juventus, 1 an la AC Milan și 1 an la Lazio
- dublu campion în Serie A cu Juventus
- a bifat 10 selecții în naționala Italiei

Și-a început cariera de antrenor în 2000, la 37 de ani, dar în primii ani a bifat doar echipe anonime: Gubbio, Cremonese, Giulianova, Viterbese, Sambenedettese. Cele mai cunoscute nume pe care le-a pregătit: Pescara, Benevento, Triestina, Salernitana, Olhanense. Sezonul trecut a fost pe banca lui Gubbio, în Serie C.

Așa era și Zenga acum 15 ani!

În vara lui 2004, după demisia lui Pițurcă, lui Becali i-a fost propus ca antrenor tot un nume mare de fost fotbalist italian care nu făcuse aproape nimic ca tehnician. Zenga apărase poarta lui Inter timp de 16 ani, cu care câștigase titlul și de două ori Cupa UEFA, iar în naționala Italiei a bifat 58 de partide și a jucat semifinala Mondialului din 1990. Becali a acceptat atunci și echipa a avut un sezon excelent: a câștigat titlul după 4 ani de pauză și a mers în primăvara Cupei UEFA, până în optimile de finală.

S-a gândit și la alte nume-surpriză

Lista celor pe care Gigi Becali i-a luat în calcul ca potențiali înlocuitori pentru Bogdan Andone nu s-a oprit doar la Mangia, Zenga și Cătălin Anghel.

Patronul celor de la FCSB s-a gândit și la Vasile Miriuță, Marius Măldărășanu, dar și la Daniel Isăilă. Toți sunt sub contract în acest moment.

Miriuță e în Ungaria, la Kisvarda, Măldărășanu e la Metaloglobus, în Liga 2, iar Isăilă se află în prima ligă din Arabia Saudită, la Al Hazem.

"Am văzut că s-a scris că negociez cu Laurențiu Roșu, nu e nimic adevărat! Credeți-mă pe cuvânt, habar n-aveam că Roșu e antrenor"
Gigi Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.