Liga 1

POLI IAȘI - DINAMO 2-0 // VIDEO+FOTO Râșii de pluș » „Câinii” ajung într-o situație dezastruoasă, ieșenii stabilesc un nou record!

+11 Foto
Foto: Sportpictures.eu

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 09 august 2019

Poli Iași a învins-o pe Dinamo, 2-0 (Breeveld '22, Horșia '31), într-un meci din etapa a 5-a și a urcat pe locul 1 în Liga 1, stabilind un nou record în istoria echipei.

Ieșenii s-au distrat cu epigonii lui Dinamo. Roș-albii au intrat iar în zona retrogradării pe noul hit al verii, ”B-ul, B-ul!”.

Două idei. Dinamo e o echipă mediocră, ce va avea uriașe probleme de a-și menține echilibrul în actuala ediție, practic, se joacă de-a v-ați ascunselea cu zona retrogradării! Mihai Teja este antrenor, meseriaș, A1, poftim, ca să fim mai clari, dar trebuie lăsat să lucreze în liniște. Nu-l prinde presiunea existentă la așa-zișii granzi ai României, FCSB, Dinamo, ajunse niște cluburi cu poleială care se mototolesc pe zi ce trece.

Bătaia de joc a lui Breeveld și Cristea

Șlagărul "B-ul, B-ul!" începe a prinde glas pe stadioanele țării, iar "cățeii" n-arată că vor să scape de hainele rușinii. Or simți ceva, dezgust sau apăsare, frică sau nepăsare, când ajung mai devreme la reluarea reprizei secunde și sunt batjocoriți de șapte mii de oameni? OK, Poli are un start fulminant, nu întâmplător este pe 1. Nicandro e sosia lui Pirlo sau Gerrard, Cristea e întinerit ca atunci când era golgeterul campionatului în tricoul lui Dinamo, Horșia e wonderboy care o să intre în atenția lui Gigi Becali.

"Cățeii" sunt de râs, apărarea vraiște, se clatină la orice atac temerar. Au scăpat la bara lui Cristea, de un autogol caraghios, dar Breeveld (22) și Horșia (31) au punctat logic. Sin, Klimavicius, Moura, flancurile, tot compartimentul defensiv - găuri uriașe, negre, neputință, jaloane de carton.

Dușmanii fotbalului și ambiției

Cristea a fost meseriaș, a desenat trasee, două s-au transformat în goluri, la a treia Platini, culmea!, mai greoi și decât adversarii, fiind deposedat kamikaze de către Sin. La câteva sute de metri de Teiul lui Eminescu, epigonii dinamoviști iar au venit cu lecția neînvățată. S-au prins târziu că banda stângă e mai eficientă pe atac, că Mihaiu e mai viu decât trei sferturi din echipă. Dacă Popa a fost singurul care s-a zbătut și-a mai încercat ceva...

Dușmanii fotbalului! Ambiție zero! Râși, cu totul respectul pentru respectivele animale sălbatice. Vorba unui hâtru din tribune: "Să se numească Binamo", că tot le doresc toți liga secundă roș-albilor. Uitasem de eroii pozitivi: ieșenii, cel mai bun start din istoria grupării. Depășindu-l pe cel din 2015/2016, când s-au obținut 10 puncte din primele 5 etape.

Vezi AICI clasamentul actualizat

Vezi AICI programul etapei #5!

2goluri și un assist a reușit Horșia (18 ani) în primele 5 etape, fiind cel mai tânăr marcator din acest sezon

"Nici n-am ajuns la poarta lor, cred că n-am tras pe poartă! Tot spunem că trebuie să ne revenim, dar dacă vom continua așa..."
Andrei Sin, fundaș Dinamo

"Îmi vine să plâng, nici nu știu ce să mai spun. Am avut și mulți absenți, însă asta nu trebuie să fie o scuză"
Cătălin Straton, portar Dinamo

"Iașiul nu ne-a surprins cu nimic, noi am greșit foarte mult. N-am câștigat niciun duel «unu la unu», din păcate nici atitudine n-am avut"
Sebastian Moga, antrenor Dinamo

  • O singură dată în istoria lui Dinamo s-a mai întâmplat ca bucureştenii să piardă 4 din primele 5 meciuri din campionat, în 1965/1966 (victorie în prima etapă, înfrîngeri în rundele 2,3,4, 6 / etapa a 5-a a fost restanţă şi s-a jucat în decembrie). De asemenea, Dinamo nu a pierdut niciodată 4 meciuri în etapele 1-5

7.000de spectatori au asistat la meci

Poli Iași - Dinamo 2-0

  • Au marcat: Breeveld '22, Horșia '31

Vezi AICI statisticile meciului

Vezi VIDEO de la meci!

Poli Iași: Rusu - Gallego, C. Frăsinescu, Diallo, A. Radu - Breeveld, Loshaj - Hațiegan, Passaglia, Horșia - A. Cristea
Rezerve: Cobrea, A. Bălan, Danale, Teixeira, Soares, Chelaru, Albis
Antrenor: Mihai Teja
Absenți: Mihalache (incert), Bădic (accidentat)

Dinamo: Straton - Moura, Klimavicius, Ciobotariu, Sin - Sorescu, Răuță, Bru, Mihaiu - D. Popa, Montini
Rezerve: Piscitelli, R. Grigore, M. Popescu, I. Șerban, Moldoveanu, G. Crețu, Lazăr
Antrenor: Sebastian Moga
Absenți: D. Nistor, Brito (accidentați), I. Filip (incert)

Stadion: „Emil Alexandrescu”
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Ciprian Danșa, Alexandru Cerei

Fanii dinamoviști au înjurat conducerea încă din primele minute, luându-l la țintă pe patronul Ionuț Negoiță, iar suporterii locali i-au ironizat, scandând „B-ul, B-ul!”.

 

Vezi și: 

VIDEO Mihai Teja vrea să îl ajute pe Gigi Becali! Îi oferă două nume pentru postul de fundaș central

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.