Tenis

SIMONA HALEP - MARIE BOUZKOVA // VIDEO Simona Halep s-a accidentat și s-a retras în „sferturile” Rogers Cup! Motivul OFICIAL al abandonului și prima reacție a româncei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 10 August 2019

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) s-a retras în sferturile de finală de la Rogers Cup după un prim set cedat cu 4-6 în fața cehoaicei Marie Bouzkova (21 de ani, 91 WTA).

  • Bouzkova va juca în semifinale cu americanca Serena Williams (10 WTA), triumfătoare în fața lui Naomi Osaka (2 WTA), scor 6-3, 6-4.
  • În cealaltă semifinală se vor înfrunta americanca Sofia Kenin (29 WTA) și canadianca Bianca Andreescu (27 WTA).

Seria de invincibilitate începută de Halep la Wimbledon a avut un final nefericit. Problemele medicale avute în primul tur, când a trecut de Jennifer Brady, scor 4-6, 7-5, 7-6, au recidivat în fața cehoaicei Bouzkova. Motivul oficial al abandonului a fost reprezentat de o accidentare la glezna piciorului stâng, precizează WTA.

Pâna la nefericitul moment al retragerii, Simona luptase eroic. Cu un procentaj foarte slab al punctelor câștigat pe primul serviciu, 41 %, românca își cedase primele două game-uri pe propria servă. A revenit fantastic de la 0-4, dar problemele de deplasare au cântărit decisiv în secvențele finale. După 46 de minute și consultarea medicului turneului, Halep a decis să nu își riște întregul sezon pe hard-ul american.

Clar nu a fost modul în care am vrut să părăsesc Rogers Cup, dar sunt fericită cu săptămâna grozavă pe care am avut-o aici. Vreau să mulțumesc minunaților fani din Toronto. V-am auzit astăzi!”, a scris Simona pe Twitter imediat după abandon.

Halep termină săptămâna pe locul 4

Simona a început Rogers Cup cu 900 de puncte de apărat după trofeul câștigat anul trecut la Montreal. Românca simțea presiunea pusă pe locul 4 de olandeza Kiki Bertens și de ucraineanca Elina Svitolina. Cele două au părăsit competiția înainte de a îndeplini criteriile pentru a o depăși pe Halep.

60.455 $a câștigat Halep pentru atingerea sferturilor de finală la Rogers Cup

Vezi și: 

VIDEO Bianca Andreescu a umilit-o pe Karolina Pliskova, ocupanta locului 3 WTA, și s-a calificat în semifinalele Rogers Cup

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.