Diverse

Povestea impresionantă dezvăluită de Kira Hagi: „Străbunicul meu a fost închis în lagărul de la Aiud. Bunicul mă ducea la Jilava, a fost un moment de vindecare pentru amândoi”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 11 august 2019

Kira, fiica lui Gică Hagi, 23 de ani, va juca rolul principal în pelicula „Între chin şi amin”, un film tulburător, care va fi lansat în această toamnă, despre ceea ce a însemnat Experimentul Piteşti.

Invitată la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, Kira a povestit ce a determinat-o să se implice în acest proiect.

Străbunicul meu a fost închis în lagărul de la Aiud și, în timp ce filmam, mă ducea bunicul la Jilava, a fost un moment de vindecare pentru amândoi, în care mi-a povestit toate suferințele prin care a trecut el. Știam povestea, dar o știam vag. Și unchiul bunicii mele a fost închis la Pitești, i-am luat un interviu și caseta a rămas. El acum nu mai este, m-a impresionat povestea lui.

Bunicul meu era foarte fericit că se va vorbi despre «Experimentul Pitești». Bunicul meu a suferit foarte mult, a fost și la canal. Oricine poate spune că nu este ușor să fim vulnerabili să povestim despre un moment din viața noastră în care suntem umiliți, forțați... A fost un moment foarte greu și îi mulțumesc lui Toma (n.r. regizorul Toma Enache) că m-a adus în acest proiect”, a spus Kira.

„Între chin şi amin" este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă: reeducarea din pușcăriile comuniste. Filmul spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, care ajunge la „reeducare" în închisoarea Piteşti. Acesta reuşeşte, cu ajutorul credinţei, să supravieţuiască torturilor cumplite şi să scape cu viaţă.

Kira a urmat cursurile facultății de Teatru și Film New York din Las Vegas, una dintre cele mai bune școli de practică în producția de film. A mai jucat în scurt-metrajele „București, te iubesc” (2014) și „Fragile” (2017).

vezi și:

Cum au reacționat Gică Hagi și soția sa când Kira le-a spus că vrea să fie actriță: „Noi nu înțelegem această meserie, te descurci singură”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.