Liga 1

Florin Halagian a murit // Ion Pîrcălab, amintiri cu Halagian » De unde provenea celebrul îndemn „Focu' la ei!”: „Era principala lui deviză”

Articol de Remus Dinu  —  Monday, 12 August 2019

Ion Pîrcălab (77 de ani), fostul mare jucător al celor de la Dinamo, a aflat vestea morții lui Florin Halagian, cel care s-a stins la vârsta de 80 de ani.

Pîrcălab, poreclit „Săgeata Carpaților”, i-a adus un ultim omagiu lui Halagian, explicând apoi sursa celebrului îndemn al „Armeanului”, „Focu' la ei!”. 

„L-am prins puțin la Dinamo, dar nu am apucat să jucăm împreună. Apoi a plecat la Pitești, unde a rămas, a făcut carieră, a câștigat și campionatul. Îl știam, am fost vecini. Eu stăteam pe Aleea Circului, el vizavi. Dar n-am apucat să joc cu el. A fost un om extraordinar, un băiat bun, foarte de treabă. Dumnezeu să-l ierte!

«Focu la ei!» însemna ca apărătorii să joace mingea cât mai lung în careul celălalt, iar pericolul să fie la poarta adversă. El a fost număr 10, dar avea noțiuni din acestea de apărare, să fie cât mai sigur în defensivă. Principala deviză de la care pleca era să nu primească gol”, a declarat Pîrcălab, pentru GSP.ro.

Vezi și:

7 întâmplări memorabile cu Florin Halagian » De la abandonarea echipei pe câmp, până la fixația pentru barbă: „L-a scos pe Pițurcă din pușcărie” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.