Campionate

Wesley Sneijder pune punct. Fost la Real și Inter, se întoarce în Olanda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 13 august 2019

Wesley Sneijder (35 de ani), fostul star al lui Real Madrid și Inter Milano, și-a anunțat retragerea din fotbal după ce a și-a terminat contractul cu Al-Gharafa, Qatar. Se întoarce în Olanda, la Utrecht, acolo va lucra în cadrul clubului. 

Sneijder și-a început cariera la academia lui Ajax Amsterdam, în 2002. În anul 2007 a fost cumpărat de Real Madrid pentru suma 27.000.000 €, o sumă fabuloasă pentru acea vreme, unde a reușit să câștige și titlul în același an.

Cariera sa a continuat la Inter Milano, unde a plecat în vara anului 2009 și a devenit un adevărat star al echipei lui Jose Mourinho. 

Coleg cu internaționalul român, Cristi Chivu, a reușit tripla câștigând titlul, Cupa Italiei și Liga Campionilor.

La vârsta de doar 19 ani a debutat în naționala Olandei, ajungând în anul 2010 să joace finala Campionatului Mondial din Africa de Sud, finală pe care au pierdut-o împotriva Spaniei, scor 1-0, după ce Andres Iniesta a marcat în prelungiri. 

A fost primul titlu mondial cucerit de Spania, în timp ce Olanda a pierdut pentru a treia oară o finală de campionat mondial. Sneijder are 134 de selecții la naționala „portocalei mecanice”, devenind astfel cel mai selecționat jucător din istoria Olandei.

21 de trofee a bifat olandezul în cariera sa. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.