Liga 1

DINAMO // Cornel Dinu, despre Dusan Uhrin jr: „Rămâne să se impună și asupra mobilității comportamentale a celor care sunt sub paralela de 45 de grade”

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 14 august 2019

Cornel Dinu e de părere că antrenorul Dusan Uhrin jr. poate produce un șoc la Dinamo, dar nu i se pot cere performanțe acum.

Dușan Uhrin jr., 51 de ani, va fi prezentat joi suporterilor. Dinamo este pe loc retrogradabil după 5 etape, iar vineri este „derby-ul" ultimelor poziții din clasament, roș-albii întâlnind pe Chindia la Ploiești. Legenda clubului din Ștefan cel Mare, Cornel Dinu, a făcut o caracterizare a mutării ce trebuie să miște lucrurile la „câini”.

„Domnilor, cert este că, vrem, nu vrem, datorită așezării și culturii, făcând parte dintr-un imperiu catolic, și nu unul cu influență otomană ca la noi, și cehii, ca și ungurii, de altfel, sunt oameni serioși. Au reguli, știu să le respecte. Și pentru că atunci când noi nu reușeam să ne desprindem de eșecuri, ei aveau celebra "uliță cehă" și jucau în competiții importante, la Mondiale, la Europene, la Olimpiadă.  

Problema este cât va putea face Uhrin performanță cu reguli certe într-o societate fără reguli cum este și cea a lui Dinamo. Mai rămâne să se impună și asupra mobilității comportamentale a celor care sunt sub paralela de 45 de grade, el având o incontestabilă educație echilibrată, fiind născut deasupra paralelei, unde nu sunt atâtea oscilații.  

Am înțeles că a cerut întăriri, ceea ce înseamnă că știe fotbal, știe în ce cloacă a intrat! Probabil, va reuși să echilibreze situația, dar ca să se pretindă performanțe cu condițiile de acum e aproape imposibil. Evitarea retrogradării? Dinamo e pe acolo!”, a reacționat Dinu pentru Gazeta Sporturilor. 

„Dacă Uhrin va reuși să repare, prin aducerea unor jucători de valoare sau prin educarea de a face performanță a tinerilor care promiteau, dar de care Dinamo nu a avut grija instruirii, s-ar putea să se apropie de play-off. Îi doresc succes!” - Cornel Dinu

Citește și:

EXCLUSIV Ionuț Negoiță, categoric în privința relației dintre Dinamo și Anamaria Prodan: „Spuneți-mi vreun jucător sau antrenor de la club reprezentat de ea”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.