Liga 1

OPINIE GSP Gata cu Moutinho atacant central! Vlad Nedelea subliniază 3 schimbări drastice de făcut la FCSB: „Alba-neagra nu mai merge cu Guimaraes!”

Articol de Vlad Nedelea  —  vineri, 16 august 2019

Cum, necum, FCSB a scos-o la liman și a mers încă o dată în play-off-ul Europa League. Ce-i drept, fără a avea de depășit adversari de vreo valoare ieșită din comun. 

Ci mai degrabă echipe mediocre, care s-ar zvârcoli pe la mijlocul clasamentului în România. Și aici intră lejer și Mlada, o echipă care în afară de talie, nu are nimic. 

Doar un antrenor cu nasul pe sus, un Gigi Becali în miniatură. Și probabil că va rămâne ca una dintre puținele echipe care n-au dat gol unui FCSB cu mari probleme de lot, și mai ales în defensivă. În mai mult de 180 de minute. 

O „performanță” ce greu va fi egalată de cineva. Cel puțin atâta timp cât FCSB nu-și va revizui jocul. Până la urmă toți, Milsami, Alașkert și Mlada, au fost genul de adversari de care FCSB avea nevoie în această perioadă, când e greu de crezut că ar fi putut trece de echipe mai tari. 

Numai că e clar experimentele patronului trebuie să se oprească acum. 

Înaintea dublei cu Vitoria Guimaraes. Asta dacă vrea potul de 15 milioane de euro. Un adversar de o altă clasă. 

Deși i-au pierdut pe Tyler Boyd (plecat la Beșiktaș) și golgeterul Tozé (cedat gratis la Al-Nasr), portughezii au în continuare o trupă redutabilă. În 5 meciuri oficiale în acest sezon au tot atâtea victorii și un golaveraj excelent, 15-0. 

E nevoie ca FCSB să nu mai apeleze la idei precum cea cu Thierry Moutinho atacant central. 

Să-l retragă din nou pe Florin Tănase, care în acest 4-3-3 încercat în acest sezon, s-a descurcat remarcabil ca inter, însă din momentul în care a fost avansat lucrurile n-au mai funcționat pentru căpitanul roș-albaștrilor. E nevoie ca patronul să-i lase pe cei care se pricep, și are destui oameni în club care o fac, să ia deciziile. Și are exemplul de la CFR. Unde Dan Petrescu dictează, tot el execută. 

Și poate va realiza, mai bine mai târziu decât niciodată, că are nevoie de un antrenor, cu tot respectul pentru Vergil Andronache, de altfel un om onest și un "secund" de calitate. Unul ca Dan Petrescu. Ca Edi Iordănescu. 

Care să pună la punct vestiarul când e nevoie și să-i facă atenți pe toți când vorbește. Și mai are nevoie și de Mihai Stoica. Pe care poate-l va convinge să revină în cazul în care implicarea lui se va diminua. 

Pentru că, cu toate păcatele lui, MM știa să lege vestiarul și să păstreze calmul în momente precum cel actual. Și știe infinit mai mult fotbal decât patronul ce are impresia că le cunoaște pe toate. Altfel își va da singur cu "necalificările" în cap. 

Citește și:

VIDEO DIN CEHIA Declarații tari din vestiarul FCSB după victoria din Cehia: „Să nu uităm la ce echipă jucăm!” 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.