Tenis

ATP CINCINNATI // Nick Kyrgios, penalizat cu o amendă USTURĂTOARE după ultimul scandal! Australianul riscă să fie suspendat din circuit

Nick Kyrgios // foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 17 August 2019

ATP Cincinnati // Gesturile reprobabile ale lui Nick Kyrgios (24 de ani, 44 ATP) n-au mai rămas fără repercusiuni. 

Australianul a fost sancționat cu o amendă uriașă pentru scandalul provocat în meciul de joi dimineață contra rusului Karen Khachanov (23 de ani, 9 ATP), pierdut în trei seturi, scor 7-6 (3), 6-7 (4), 2-6.  

ATP a decis să-l penalizeze pe Kyrgios cu o amendă de 113.000 de dolari, una dintre cele mai mari amenzi acordate în ultima perioadă în tenisul profesionist. Pe deasupra, ATP va demara o anchetă în urma căreia Kyrgios ar putea fi suspendat din circuit preț de câteva luni.

„Băi cartofule, ești cel mai prost arbitru din istorie!”

Kyrgios, autorul unor derapaje repetate în ultima perioadă, și-a pierdut cumpătul în meciul contra lui Khachanov, lansând acuze dure la adresa arbitrului Fergus Murphy: „Băi cartofule, ești cel mai prost arbitru din istorie. De fiecare dată când joc faci rahaturi stupide”, au fost doar câteva dintre injuriile pe care australianul i le-a adus oficialului. 

Lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care oficialul l-a penalizat pe Kyrgios pentru că a întârziat la serviciu.

Penalizarea primită l-a scos din minți pe rebelul circuitului, care a început să facă referiri la Rafael Nadal, cu care are un conflict mai vechi. Recunoscut pentru faptul că Rafa își ia mult timp între servicii, Kyrgios a adus aminte de spaniol în clinciul verbal pe care l-a avut cu Fergus Murphy.

„Vrei să-mi spui că Nadal joacă rapid? Joacă fiecare punct rapid? E nebunește, amice! Rafa joacă rapid? Dacă Rafa joacă atât de rapid, eu mă retrag din tenis!”, a „tunat” australianul.

La finalul acelui meci, jucătorul din Australia a refuzat să dea mâna cu arbitrul.

Vezi și: 

VIDEO Simona Halep, drum cu probleme » A terminat dubla Rogers Cup - Cinncinati cu cel mai slab parcurs din ultimii 5 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.