Tenis

Ion Țiriac are un nou pariu pentru tenisul românesc: „Are un forehand de nota 12, nu de 10!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 21 August 2019

Ion Țiriac (80 de ani) a pus ochii pe un puști-teribil al tenisului românesc. Alexandru Coman (14 ani) a avut șansa de a se antrena sub supravegherea președintelui Federației Române de Tenis. 

Alexandru Coman este numărul 1 în clasamentul european destinat jucătorilor sub vârsta de 14 ani și de 10 ori campion național al României la diferite grupe de vârstă. Delia Coman, mama juniorului, a vorbit într-un interviu acordat pentru Libertatea despre întâlnirea cu Ion Țiriac.

„Domnul Țiriac ne-a spus despre Alex că are o tehnică foarte bună, care depășește nivelul categoriei de vârstă 14 ani. S-a exprimat ceva de genul «are un forehand nu de nota 10, de 12…». 

A încercat să îi explice câteva aspecte referitoare la caracteristicile jocului de tenis modern vis-a-vis de poziționarea apropiată de linia de fund, pentru a putea dirija si conduce punctul, jocul, fizicul lui Alex permițându-i dezvoltarea unui stil de joc agresiv, cu urcarea spre fileu pentru închiderea punctelor. De asemenea, a apreciat calitatea serviciului unu al lui Alex, forța și plasamentul, punctând faptul că la serviciul doi este loc de îmbunătățire cu privire la kick și la efect. 

Ne-a spus că va ajunge în Top 50 mondial dacă va continua în ritmul ăsta”, a declarat Delia Coman pentru Libertatea.

Ion Țiriac a pregătit de-a lungul carierei jucători uriași, printre care germanul Boris Becker, argentinianul Guillermo Vilas și rusul Marat Safin. 

Vezi și:

România întâlnește Rusia pentru un loc la Fed Cup Finals » Ce presupune noul format al competiției

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.