Liga 1

FCSB // Bogdan Vintilă de la mănăstire, Gikiewicz de la schit » Cum selectează Gigi oamenii importanți ai echipei

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  luni, 26 august 2019

FCSB // Becali a refuzat să spună cum l-a găsit pe Bogdan Vintilă, dar realitatea este că l-a descoperit într-o vizită la Mănăstirea Frăsinei. Gikiewicz, polonezul-șomer adus ca vârf, a venit la FCSB pentru că l-a recomandat Florin Motroc, amic cu Gigi de când s-au întâlnit la Schitul Darvari. 

FCSB nu e condusă cu "ochiul" vreunui specialist în fotbal, nici nu se ghidează după InStat, WyScout sau după alte unelte pe care le utilizează șefii din fotbalul de azi.

Vicecampioana României e ghidată în funcție de întâlnirile religioase ale patronului. Așa a fost ales antrenorul, la fel a stabilit Becali și achiziționarea unui înlocuitor pentru accidentații Gnohere și Hora. 

„Te-am văzut la mănăstire, ești bun!”

Alegerea lui Bogdan Vintilă ca "principal" a surprins, date fiind CV-ul subțire al antrenorului și numele lui, lipsit de relevanță pentru istoria FCSB sau pentru a Stelei. 

Becali a refuzat să explice clar: "Fotbalistic, l-am adus pe Vintilă fiindcă a lucrat cu Hagi, deci poate să aplice metoda de la Viitorul, stilul de joc frumos. Mai e și un motiv care nu ține de fotbal, dar p-ăsta nu vi-l mai zic, că iar interpretați și faceți circ!". 

Ce nu a vrut să spună? Gigi a avut un criteriu propriu de evaluare a tehnicienilor aflați în atenția FCSB: l-a întâlnit pe Vintilă într-un pelerinaj, ceea ce i-a arătat că Bogdan e, cu adevărat, cel mai potrivit să ocupe postul.
La Mănăstirea Frăsinei s-au întâlnit, în județul Vâlcea. 

Când căuta un înlocuitor pentru Vergil Andronache, Becali luase în calcul și alte nume de antrenori: Edi Iordănescu, Ionuț Badea. Dar și-a amintit de Bogdan Vintilă de la Frăsinei și l-a chemat la discuție. Negocierea a fost doar o formalitate.

Atacant recomandat la Schitul Darvari

FCSB alege și jucătorii după cunoștințele pe care și le face patronul în pelerinaje. Gigi l-a întâlnit la Schitul Darvari pe Florin Motroc și s-a împrietenit cu fostul rapidist. 

Motroc a antrenat mulți ani în Țările Arabe și i l-a recomandat lui Becali pe Lukasz Gikiewicz, un polonez care evoluase cel mai recent în liga a doua din Arabia Saudită.

Becali l-a adus pe Gikiewicz și acum se chinuie să-l dea afară, după ce și el, și staff-ul s-au convins că polonezul e departe de ceea ce credeau ei. Lukasz a bifat doar trei partide în campionat la FCSB. N-a dat niciun gol și, de câte ori a jucat el, echipa a pierdut!  

"Nu mă miră deloc rezultatele FCSB, așa se întâmplă când îl dai afară pe Alibec și-l aduci în atac pe un polonez care nici nu e-n stare să încalțe ghetele de fotbalist!" - Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

Voia să-l aducă pe Motroc

Întâlnirile cu Motroc la Schitul Darvari l-au împins pe Becali la o ofertă-șoc: fostul fundaș al Rapidului a fost ofertat ca antrenor al FCSB! 

„M-ai impresionat cu credința, vreau să lucrez cu tine!”, i-a spus Gigi. Motroc, un nume dintre cele mai importante pentru suporterii giuleșteni, a refuzat politicos: „Domnule Becali, sunt rapidist și toată familia mea e legată de Giulești, mi-ar fi greu să ajung la Steaua!". Gigi l-a înțeles, dar și-a păstrat părerea bună despre Florin și, când el i l-a propus pe Gikiewicz, a realizat imediat transferul, deși polonezul fusese refuzat, tot în vara asta, de Gaz Metan și de Petrolul, din Liga a doua. 

Citește și:

Pintilii, după umilință: „Sunt resemnat, nu mai am putere. Fiecare joacă pentru el, e de curtea școlii”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.