Campionate

Războinicul Sinisa Mihajlovic s-a întors: „Poate că sunt nebun că am plecat din spital, dar trebuia să fiu cu voi!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 26 august 2019

TULBURĂTOR. Războinicul Sinisa Mihajlovic (50 de ani) s-a întors pe banca tehnică a Bolognei, după 40 de zile de chemioterapie. Sârbul, care se luptă cu o leucemie, a fost aplaudat şi nu s-a menajat deloc la egalul cu Hellas Verona, scor 1-1. 

Războinicul care se luptă cu cancerul a revenit pe bancă! E ştirea primei etape din Serie A care a produs un val de emoţie, compasiune, lacrimi şi admiraţie pe „Bentegodi” din Verona, dar şi în toată lumea fotbalistică. Sinişa Mihajlovici a plecat prima oară din spital după 40 de zile crâncene de chemioterapie, pentru a fi lângă echipă, la meciul cu Hellas. 

Aproape că a plâns când a povestit”, scrie Gazzetta dello Sport. Jucătorii săi au rămas împietriţi când l-au văzut la hotelul unde erau cazaţi. „Poate că unii mă consideră nebun c-am plecat, dar am promis, voiam şi trebuia să fiu aici cu voi”, le-a spus sârbul, cu lacrimi în ochi şi genunchii tremurând. 

Îi creşte părul la loc  

Medicii au fost reticenţi să-i dea drumul, l-au avertizat despre pericol, iar tehnicianul de 50 de ani a plâns de furie şi a insistat. „Ştiu că-mi vor creşte valorile, întorceţi-vă în două zile”, i-a rugat Sinişa. 

„A trăit un coşmar în camera de 3 metri pe 3 din Bologna, unde era torturat de zgomotul aparatelor ce-l anunţau finalul şedinţei de chemio. Din prima clipă s-a pregătit de luptă şi s-a ras în cap. Oricum i-ar fi căzut părul, dar nu, firele i-au crescut la loc, semn că organismul răspunde imediat la terapie şi vrea să se revanşeze”, scrie cotidianul roz. 

„Păcat că n-am putut să-i oferim victoria” 

Mihajlovici nu arată însă deloc bine. A încercat să-şi ascundă suferinţa sub o şapcă, dar la gât în stânga şi-a acoperit cu un plasture cicatricea lăsată de tratament. E slăbit, dar s-a manifestat aproape ca înainte, a dat indicaţii la margine şi s-a agitat în picioare. Fanii de pe Bentegodi l-au ovaţionat şi l-au încurajat. Trebuia să iasă din spitalul Sant'Orsola la mijlocul săptămânii, dar „a jucat la intercepţie”.

 A ţinut şedinţa tehnică la hotel şi a mers la stadion mascat şi într-o maşină cu geamuri fumurii. Nu a lipsit nici discursul din vestiar. A plecat cu două minute înaintea finalului, rezultatul (1-1) nu l-a mulţumit. „Era chiar supărat”, a zis directorul sportiv Bigon. „ăcat că n-am putut să-i oferim victoria” a declarat Sansone. Pentru Sinişa, era oricum o victorie. 
 


310 meciuri are Mihajlovici în cariera de antrenor principal, la Bologna, de două ori, Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Torino şi naţionala Serbiei 

CITATE 
"A fost o surpriză incredibilă şi am rămas cu toţi şocaţi sâ-l vedem aici. Ne-a promis de mai multă vreme şi suntem fericiţi că a fost cu noi" 
Andrea Poli, mijlocaş Bologna 

"Sinişa este un leu şi ştiam asta. Sunt foarte bucuros că s-a întors pe bancă şi sper ca în curând să poată antrena în mod normal echipa" 
Roberto Mancini, selecţioner Italia 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.