Liga 1

FCSB // Mihai Teja ar fi fost lux acum! Dacă se păstra parcursul său, FCSB era pe locul 2

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Wednesday, 28 August 2019

Gigi Becali l-a dat afară în vară pe Mihai Teja, antrenorul din prima jumătate a anului, ale cărui cifre sunt însă incomparabil mai bune decât ale celor 3 "principali" pe care FCSB i-a avut în actualul sezon.

Demiterea antrenorului cu care FCSB a încheiat campionatul precedent s-a dovedit a fi o mare eroare managerială a lui Gigi Becali. Vorbesc cifrele seci, chiar dacă patronul a avut o imixtiune agresivă și în mandatul lui Teja. Cu acesta pe bancă însă, în perioada februarie - mai, roș-albaștrii au avut un parcurs bun, în ciuda ratării titlului.

Teja are în palmares 15 meciuri, toate în campionat: 5 în finalul sezonului regular plus cele 10 etape de play-off. Procentajele sunt chiar foarte, foarte bune. 60% sunt succese, nu mai puțin de 9, iar de pierdut, echipa a pierdut un singur meci!!! 

Comparativ, în actualul sezon, în care imixtiunea lui Becali a depășit orice limită și practic el a fost antrenor total, echipa a disputat cam același număr de jocuri, 14. Dar a pierdut nu mai puțin de 6 dintre ele. Adică peste 40%!

Dacă FCSB ar fi păstrat în debutul acestui campionat randamentul pe care l-a avut cu Teja în primăvară, 71,1% puncte câștigate, acum, echipa ar fi atins cota 15 puncte în clasament și nu doar că n-ar fi fost pe ultimul loc, dar era pe poziția secundă, la doar două puncte în spatele CFR-ului.

  • Singura înfrîngere suferită de Teja pe banca FCSB-ului a fost la meciul cu Viitorul, 1-2, la finalul căruia inclusiv Hagi a susținut că a câștigat cu mare noroc

MIHAI TEJA - 15 meciuri
60% victorii
6,6% înfrângeri

BOGDAN ANDONE - 7 meciuri
57% victorii
28,5% înfrângeri

VERGIL ANDRONACHE - 6 meciuri
16,6% victorii
50% înfrângeri

BOGDAN ARGEȘ VINTILĂ - 1 meci
0% victorii
100% înfrângeri

Dică a stat mult mai bine

O comparație cu cel în locul căruia a fost adus Teja îl pune pe Becali în și mai mare dificultate din punct de vedere al alegerilor pe care le-a făcut. Și în cazul lui Dică a fost tot o demitere, după derby-ul cu CFR, din decembrie 2018, când Becali a anunțat că nu va mai antrena echipa. Dică reușise să reziste la FCSB un an și jumătate, perioadă în care a bifat 80 de meciuri, iar procentajele sunt bune: 60% succese, doar 20% înfrângeri.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.