Liga 1

ASTRA - CFR CLUJ 3-2 // VIDEO Au jucat cu nervi! Campioana suferă prima înfrângere a sezonului după un meci exploziv, în care Petrescu și doi jucători au fost eliminați

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 31 august 2019

Astra Giurgiu i-a provocat campioanei CFR Cluj prima înfrângere din acest sezon, a doua la rând pentru ardeleni după eșecul din returul cu Slavia Praga, 0-1.

CFR a pierdut cu 2-3 (Păun '27,  '90+1 / Radunovic '37 pen., '64 pen., V. Gheorghe '57) un meci de-a dreptul exploziv!

Cea de-a 800-a partidă a CFR-ului în Liga 1 din istorie a avut parte de o desfășurare halucinantă. Dan Petrescu a făcut scandal și a fost eliminat înainte de pauză, doi jucători din tabăra clujenilor plecând mai devreme la vestiare în repriza secundă.

Totuși, dezastrul de pe tabelă era greu de anticipat în prima parte a partidei, în care CFR Cluj a dominat și a reușit să deschidă scorul. Păun, unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1, și-a încununat convocarea la națională cu un voleu de excepție de la 20 de metri, trasor care s-a dus direct în vinclu. 

Problemele au început să apară în minutul 38, când Mike Cestor, fost jucător la Astra, a provocat penalty-ul din care Radunovic a egalat.

Eliminarea lui Dan Petrescu din minutul 23, cauzată de proteste și injurii grosolane adresate arbitrului, a fost scânteia care a gripat definitiv evoluția campionei.

Vâtcă și Camora, eliminați

Lucrurile au scăpat complet de sub control în repriza secundă, imediat după ce Valentin Gheorghe i-a dus pe campioni în avantaj, în minutul 57, printr-o lovitură de liberă executată magistral de la peste 20 de metri.  

Mai întâi, Mario Camora, fundașul stânga al clujenilor, a fost eliminat în minutul 58. A văzut al doilea cartonaș galben după ce a aruncat cu o sticlă de apă în fața arbitrului de rezervă Cătălin Popa. Acesta l-a informat pe Colțescu, cel care l-a eliminat îndată pe portughez. 

Ulterior, portarul CFR-ului, Cosmin Vâtcă, a fost eliminat și el în minutul 62, după ce l-a lovit peste cap pe Radunovic, într-o fază care nu anunța nimic. Arbitrul a acordat penalty, transformat de același Radunovic

S-a terminat 3-2, după ce același Păun, care trece printr-o formă extraordinară, a înscris printr-un nou șut superb în prelungiri, devenind golgeterul sezonului, cu 6 reușite.

Campioana CFR Cluj coborară pe locul secund după acest eșec, Gaz Metan Mediaș preluând temporar poziția de lider. În schimb, Astra urcă până pe locul 7 și își depune serios candidatura la play-off. 

1.650 de spectatoriau fost prezenți la meci

Astra - CFR Cluj 3-2

Trei eliminări la CFR!

Astra:  Kitanov - Bruno, Graovac, G. Tamaș, Radunovic - Crepulja, G. Simion, G. Șerban - V. Gheorghe, Tounkara, M. Răduț
Rezerve: Lazar, Dima, Biceanu, Begue, Budescu, Brito Silva, D. Graur
Absent: Alibec (accidentat) 
Antrenor: Dan Alexa 

CFR Cluj: Vâtcă - Peteleu, Burcă, Cestor, Camora - Itu, Hoban, Ad. Păun - M. Pereira, V. Costache, L. Traore
Rezerve: A. Rus, Butean, Pașcanu, Djokovic, Y. Sylla, Golofca, Omrani
Absenți: Culio, Vinicius (accidentați) 
Antrenor: Dan Petrescu 

Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) / Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin) 
Stadion: „Marin Anastasovici” (Giurgiu)

Citește și:

GRUPE EUROPA LEAGUE // CFR Cluj joacă împotriva lui Lazio Roma, Rennes și Celtic Glasgow. Rotariu înfruntă Manchester United

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.