Nationala

ROMÂNIA - SPANIA // Cosmin Contra le-a mărturisit spaniolilor: „Echipele noastre de tradiție trec printr-o criză și asta afectează naționala”

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 04 September 2019

Selecționerul Cosmin Contra (43 de ani) a dat un interviu în AS înaintea meciului cu La Roja, afirmând că „ratarea calificării la Euro ar fi un eșec, chiar dacă suntem într-o grupă foarte dificilă”.

  • Meciul României cu Spania se va juca pe 5 septembrie, pe Arena Națională, de la ora 21:45, în timp ce partida cu Malta are loc la Ploiești, pe 8 septembrie, de la 19:00. Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

La o zi după ce a apărut în Marca, selecționerul Cosmin Contra a vorbit și cu ziariștii de la AS.

„Echipele de tradiție din fotbalul nostru trec printr-o criză și asta afectează naționala”, a declarat Contra. „De aceea, am chemat șapte jucători care au făcut un Euro U21 atât de bun, având siguranța că putem crea o formație puternică”, a completat acesta. 

Totuși, nu uită să le amintească tinerilor că diferența e foarte mare: „Sper ca experiența de la turneul final să le dea încredere, însă trebuie să fie realiști. Nu e același lucru să evoluezi la tineret și la naționala mare. Adversarii sunt diferiți, mai experimentați... Sunt factori care influențează mult randamentul. Dar cred în acești băieți”. 

Contra e conștient că „suntem într-o grupă foarte dificilă, cu Spania, Norvegia și Suedia”. Dar accentuează: „Ratarea calificării la Euro ar fi un eșec”.

„Nu voi fi eu selecționerul României la Olimpiada de la Tokyo. Va fi Rădoi. Calificarea e meritul său” - Cosmin Contra

„Cu jocul său de posesie, Spania supune toți rivalii. Trebuie să alergăm mai mult și să fim impecabili tactic. Vom încerca să nu le dăm spații, să jucăm compact și să ieșim rapid pe contraatac” - Cosmin Contra

VEZI ȘI:

EXCLUSIV L-a retras Contra! Prima reacție a lui Cristi Săpunaru după ce a spus adio naționalei: „Nu doream să renunț înainte să văd convocările”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.