Tenis

US OPEN 2019 // VIDEO Bianca Andreescu, performanță impresionantă! A revenit excepțional cu Elise Mertens și s-a calificat în prima semifinală majoră a carierei

Bianca Andreescu // foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 05 September 2019

Bianca Andreescu (19 ani, 15 WTA) s-a calificat în această dimineață în semifinalele turneului de Mare Șlem de la US Open, după revenirea superbă reușită în fața belgiencei Elise Mertens (23 de ani, 26 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-3.

  • În semifinale, Andreescu se va duela la noapte cu elvețianca Belinda Bencic (22 de ani, 12 WTA), de la ora 03:30. Cealaltă semifinală le pune față în față, de la ora 02:00, pe Elina Svitolina (24 de ani, 5 WTA) și pe Serena Williams (37 de ani, 8 WTA)! 

Canadianca cu origini românești își continuă parcursul magistral din 2019, încununându-și evoluțiile impresionante din acest an cu prima semifinală de Mare Șlem a carierei. 

N-a fost însă un meci facil pentru Andreescu, care a fost depășită în primul set de experiența superioară a adversarei sale. Mertens a reușit un break, a fost mai puternică în schimburi și s-a impus cu 6-3. 

Maestra revenirilor

Postura de a fi condusă cu 0-1 la seturi n-a deranajat-o prea mult pe Bianca, obișnuită să joace meciuri lungi în acest an. Andreescu a învins oboseala, a mărit turațiile și a etalat un tenis impresionant, care a ajutat-o să completeze o nouă revenire admirabilă. 

Jucătoarea din Canada a reușit trei break-uri în setul doi, a ținut sub control șarjele ofensive ale lui Mertens și și-a adjudecat setul cu 6-2.  

Decisivul a fost dominat de canadiancă: nu a clipit deloc pe propriul serviciu, a pus în permanență presiune la retur și, în coiuda numeroaselor mingi de break ratate, s-a impus cu 6-3, avansând în prima ei semifinală majoră a carierei.

Locul 15 la startul turneului, Andreescu e în prezent pe locul 9 într-un clasament live. Ar putea urca până pe locul 4 în cazul în care se impune la Flushing Meadows. Ea e poziționată excelent și pentru Turneul Campioanelor, unde se află pe locul 8, cu șanse semnificative de a mai urca alte poziții până la finalul turneului.

„E o nebunie, acum un an jucam calificări”

La final, copleșită de emoții și oboseală, Bianca a vorbit despre performanța realizată : „E o nebunie! Acum un an, jucam calificări aici, aveam o accidentare la spate, iar acum sunt în semifinale. N-am cuvinte pentru ceea ce am reușit în acest an. E pe bune? Chiar am reușit asta? Am jucat turnee importante în acest an, în Australia, la Indian Wells, la Toronto, iar acest lucru m-a ajutat aici”, a spus Andreescu în interviul de la final. 

43 de victoriiare Bianca Andreescu în 2019. A pierdut doar 4 partide

Vezi și:

Simona Halep, decizie de ultim moment: s-a retras de la Zhengzhou » Când va reveni pe teren 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.