Liga 1

EXCLUSIV Ce antrenor a ratat Becali! Interviu cu un om-cheie la Poli Iași: „Teja are viitor în Europa, aplică fotbalul spaniol în Liga 1”

Articol de Alin Grigore  —  Thursday, 05 September 2019

În ziua meciului dintre România și Spania, preparatorul fizic spaniol de la Poli Iași, Jose Luis Schneider (33 de ani), a acceptat să ofere un scurt interviu pentru GSP despre modul său de lucru la formația moldoveană și despre meciul din această seară. 

Adus în România în această vară de agentul Sergiu Dan, Jose Luis Schneider susține că secretul Politehnicii Iași e reprezentat de metodologia spaniolă pe care a inclus-o la antrenamentele lui Mihai Teja și spune că naționala lui Cosmin Contra n-are șanse foarte mari în fața Spaniei în preliminariile EURO 2020.

- Domnule Schneider, cum ați reușit să duceți în partea superioară a clasamentului o echipă precum Poli Iași? 
- Nu există niciun secret. Suntem dedicați în ceea ce lucrăm și avem foarte multă încredere în jucători. Avem un grup ambițios și la fiecare meci mergem cu gândul de a câștiga indiferent de adversarul pe care îl întâlnim. Asta ne face să funcționăm ca o echipă competitivă. Folosim foarte mult metodologia spaniolă. Adică includem mingea la fiecare antrenament tactic și fizic pe care antrenorul îl face. Acest lucru a dat rezultate grozave în Spania și văd că și aici la Poli ne iese. 

- Multă lume nu vă cunoaște. Vă puteți face o scurtă descriere? 
- Sunt un bun cunoscător al metodolgiei spaniole. De asemenea, îmi place să studiez, să învăț și să înțeleg corpul unui sportiv. Am făcut mai multe studii în ceea ce privește capacitatea de pregătire și performanță a fotbalistului la Universitatea din Malaga. Am studii în ceea ce privește recuperarea jucătorului după accidentare. Pe scurt, sunt pasionat de tot ceea ce fac și asta mă ajută să am rezultate bune. 

- Cum ați ajuns să lucrați cu Mihai Teja? 
- Eu vin de la Malaga, club cu o metodologie definită și rezultate destul de bune. Mihai cunoaște foarte bine fotbalul spaniol și modul în care sunt pregătite echipele de acolo și și-a dorit să-și aducă în staff un preparator fizic spaniol. Când mi-a explicat proiectul și ideile pe care le are, am acceptat imediat. 

- Cum este Mihai Teja ca antrenor? 
- Pentru mine e un privilegiu să lucrez cu Mihai. Când am ajuns aici am știut că el e unul dintre cei mai buni antrenori din România și imediat ce am ajuns să lucrez cu el mi-am dat seama că=este mai mult decât atât. E un om foarte muncitor și obsedat de fotbal. Niciodată nu obosește. Are un viitor minunat nu doar în România, ci și în fotbalul european. Are o metodologie fotbalistică pe o împărțim 100%. Vreau să implementez metodologia fotbalului spaniol la Iași. 

„Ar fi extraordinar să ne calificăm în play-off”

- La ce vă referiți? 
- Eu și cu Mihai facem o echipă foarte bună. El își bazează foarte mult antrenamentele pe un fotbal creativ și atractiv pentru fani. Pentru mine asta contează foarte mult, că acest stil l-am învățat în Spania. De asemenea, și eu am foarte multe de învățat de la Mihai, fiind un profesionist desăvârșit. 

- Are Poli Iași puterea de a se califica în play-off-ul Ligii 1? 
- Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu orice echipă din România și de a câștiga fiecare joc. Nu știu în ce poziție vom termina sezonul regulat. Pot spune doar că avem o echipă bună, un staff bun și vom face tot posibilul pentru a intra în play-off. Ar fi ceva extraordinar să putem intra în play-off și să ne luptăm pentru titlu. 

„Orice eroare poate costa naționala României”

- Cum vedeți meciul de diseară dintre România și Spania? 
- Cred că va fi un joc complicat între cele două echipe. România este o formație interesantă, iar pe Spania o știe toată lumea, e una dintre cele mai bune echipe din lume. Vreau să profit de acest interviu și să-i transmit condoleanțe lui Luis Enrique pentru moartea fiicei sale. Cred că, evident, Spania este mai bună decât România, dar nu va fi un meci ușor. Știu că stadionul va fi plin și România va fi susținută de o întreagă arenă. În prezent, nu mai poți spune că o echipă e clar favorită, e atât de echilibrat fotbalul încât oricine poate bate pe oricine. Totuși, România trebuie să aibă grijă pentru că Spania pedepsește orice mică eroare găsește în echipa adversă.

- Despre problemele cu accidentările de la FCSB ce spuneți? Patronul de acolo s-a tot plâns de preparatorul lor fizic. 
- Am citit și eu prin presă despre problemele lor. Chiar nu știu ce se întâmplă acolo. Pot să spun doar că e una dintre cele mai bune formații din România și e o echipă istorică din punct de vedere european care va fi mereu sus indiferent de situație. Sunt convins că la finalul sezonului echipa va fi sus în clasament. Nu pot să spun nimic legat de modul de lucru al celor de acolo. Nu știu ce e în interiorul echipei, dar sunt convins că după ce-și vor recupera toți jucătorii altul va fi jocul lor.

Pe lângă preparatorul fizic, Poli Iași mai are și doi jucători spanioli în lot: fundașul dreapta Adria Gallego și mijlocașul central Didac Devesa. După 8 etape, Poli Iași e pe locul 5 la egalitate cu Viitorul, fiecare cu câte 15 puncte, la 3 lungimi în spatele liderului Gaz Metan.

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SPANIA // Mihai Stoichiță surprinde: „Jucătorii experimentați trebuie să învețe de la cei mici” + „Să îi tratăm pe spanioli cu lipsă de respect”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.