Nationala

GSP LIVE // VIDEO Povești geniale din cariera lui Mircea Rădulescu: „Le-am băgat o damigeană de vin în duș ca să prindă curaj” + „Când am intrat în vestiar, toate fetele erau goale!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 septembrie 2019

Mircea Rădulescu (78 de ani) a fost invitatul lui Costin Ștucan în această dimineață la GSP Live și a rememorat cele mai spectaculoase amintiri din cariera sa de antrenor.

„La Craiova, înaintea unui meci din cupele europene, le-am adus o damigeană cu vin negru și am băgat-o în duș. Am făcut asta de vreo două ori. Le-am spus «Dacă aveți teamă de meci și credeți că nu-i bateți pe-ăștia, duceți-vă până în baie!». N-a fost unul care să nu treacă pe-acolo! 

Un alt episod a fost cu lectorul institului. Eu eram încă jucător. A auzit el că în unele țări a început să se practice fotbalul feminin. Mi-a spus să fac o echipă formată din studente, sub formă de cercetare, cu fișe medicale, cu toate datele și așa mai departe, pentru a pune niște baze.

După 2 săptămâni s-a stricat căruța. La unul dintre meciurile amicale, după joc, una dintre jucătoare a venit să mă invite în vestiar pentru că fetele voiau să vorbească ceva cu mine. Când m-am dus, erau toate goale! Nu mi-a venit să cred, n-am comentat nimic, dar atunci mi-am dat seama că nu pot să continui această activitate”, a spus Rădulescu la GSP Live.

VIDEO CU PASAJUL DIN EMISIUNE:

Mircea Rădulescu, în prezent conducătorul academiei FC Voluntari, a fost decorat în 2008 de Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul Sportiv Clasa a III-a”. 

Rădulescu a evoluat pentru Sportul Studențesc între 1959 și 1971, pentru ca mai apoi să-și contureze o carieră în antrenorat care a durat mai bine de 35 de ani. Ulterior, acesta a antrenat naționala de tineret a României (1980). De asemenea, a fost secundul primei reprezentative în perioada 1981-1984 și principal în intervalul 1990-1992.

Tehnicianul a mai fost la cârma unor formații precum Universitatea Craiova, Sportul, Rapid sau FC Voluntari. Mai mult, acesta a mai activat ca selecționer pentru Egipt, Siria și Algeria.

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 // Porți închise cu Norvegia și Suedia? UEFA a intrat deja în alertă: „Știm că au fost probleme la București”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.