Nationala

ROMÂNIA - MALTA // Urmează 4 finale! „Tricolorii” lui Contra sunt în gardă: „Nu mai există formalități”

Articol de Marius Mărgărit  —  duminică, 08 septembrie 2019

ROMÂNIA - MALTA // După înfrângerea cu Spania, România a ajuns cu spatele la zid, fiind obligată să câștige cu Malta, Norvegia, Suedia şi Feroe pentru a spera la calificarea la Euro 2020.

  • România - Malta se joacă azi, de la ora 19:00, la Ploiești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV

La jumătatea drumului din preliminariile pentru Euro 2020, România are iar emoții. Am învins doar echipele mici, Malta în deplasare (4-0) și Feroe acasă (4-1), și am obținut un punct norocos în Norvegia (2-2). Suntem pe 4 în grupă, și pentru a emite pretenții la locul 2, trebuie să câștigăm tot până la partida din Spania.  

"Urmează 4 finale, le-am și transmis asta jucătorilor imediat după meciul cu Spania. Chiar dacă am fi avut noroc și obțineam un punct cu ibericii, tot 4 finale am fi avut, tot de noi depindea să obținem sau nu calificarea la Euro 2020", a spus Contra ieri, la întâlnirea cu ziariștii.  

"Nu mai există formalități" 

Chiar dacă azi vom întâlni Malta, locul 181 în clasamentul FIFA, Contra spune că "în fotbalul actual nu mai există formalitate, dacă nu tratezi meciul cu seriozitate și adversarul cu respect de la început. Încercăm să marcăm gol cât mai repede cu Malta, să câștigăm la o diferență cât mai mare, că poate va conta și golaverajul. Trebuie să fim conștienți ce avem de făcut, să punem presiune de la început pe adversari".  

"Va fi greu să câștigăm cu Norvegia și cu Suedia fără suporteri!"  

După incidentele provocate de fanii români la partida cu Spania, este de așteptat ca UEFA să ia măsuri, iar România să joace iar cu porțile închise, cum s-a întâmplat și în Liga Națiunilor.

Contra este de părere că "acum e prea târziu să mai facem un apel la suporteri pentru meciul cu Malta. L-am făcut înaintea partidei cu Spania, dar se pare că asta nu a fost suficient ca anumite incidente să nu se repete. Dacă vom juca meciuri cu porțile închise, fiindcă suntem recidiviști, dezavantajul va fi enorm. Va fi foarte, foarte greu să câștigăm acasă, fără suporteri, cele două meciuri capitale cu Norvegia și Suedia". 

"Eu nu transmit jucătorilor să intre cu teamă" 

Contra nu a reușit să explice motivul pentru care România începe foarte prost împotriva echipelor importante și este nevoită să alerge apoi, să recupereze diferența de pe tabelă: "Începem meciurile mai cu teamă și pentru că jucăm cu adversari pe care probabil îi considerăm mai buni ca noi. 

Ne e frică să nu ne pună în dificultate dacă vom ieși la joc. Eu nu le transmit asta jucătorilor. Mi-ar plăcea să joc ca echipa Spaniei, e filozofia mea, dar trebuie să ai și jucători care să poată face acest lucru". 

"E clar că, de acum, orice pas greșit am face, șansele de calificare vor fi tot mai mici. Dar dacă vom câștiga următoarele 4 meciuri, cred că vom ajunge la turneul final european" 

"Am văzut ultimele 20 de meciuri ale Spaniei, din 2016 încoace. Echipele care au jucat în 5-3-2 sau în 5-4-1, cum a făcut Rusia la Mondial, au comprimat spațiile și i-au pus probleme pe contraatac. Alegerea tactică a fost bună, exprimarea din prima repriză nu a fost precum cea din a doua parte" 

- Cosmin Contra, selecționer România

"Trebuie să jucăm constant 90 de minute" 

La 20 de ani, lui Ianis Hagi nu i se pare nimic imposibil. Și totuși are rețeta pentru ca România să ajungă la Euro 2020: "Nu ne gândim, nu ne dorim asta, să primim două goluri și apoi să jucăm. 

Așa a fost conjunctura, de fiecare dată să trebuiască să revenim, dar echipa a avut mereu o bună reacție. Pe viitor vom încerca să jucăm constant în toate cele 90 de minute. Ca să te califici la un turneu final e foarte important să joci constant pe toată durata partidelor"

"Să privim înainte, să avem curaj!  Jucăm acasă meciurile decisive, nu avem de ce să ne fie frică, suntem încă la mâna nostră pentru a obține calificarea"  
- Ianis Hagi, mijlocaș România

CLASAMENTUL ACTUALIZAT AL GRUPEI F

REZULTATE + PROGRAM 

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0, România – Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Vezi și: 

ROMÂNIA - MALTA // Câte bilete s-au vândut până la această oră » FRF a făcut anunțul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.