Tenis

EXCLUSIV Ilie Năstase, comparație inedită între Bianca Andreescu și Simona Halep: „Contează Grand Slam-urile, nu locurile 1” + Sfatul pe care românca nu l-a ascultat

Articol de Alin Grigore  —  Sunday, 08 September 2019

Ilie Năstase (73 de ani), primul număr 1 mondial, a lăudat-o pe Bianca Andreescu (15 WTA) pentru câștigarea US Open în fața Serenei Williams (8 WTA), scor 6-3, 7-5. 

Fostul jucător de tenis îi prevede un viitor strălucit Biancăi, despre care spune că la sfârșitul carierei ar putea avea mai multe Grand Slam-uri câștigate decât Simona Halep (4 WTA).

„Nu o cunosc personal pe Bianca Andreescu, dar am văzut meciul ei de aseară. A jucat foarte bine. Ea e o fire ambițioasă pentru cei 19 ani ai ei. Cu siguranță va câștiga și alte turnee de Grand Slam.

Până la urmă, Bianca e singura româncă ce a câștigat US Open. Și eu l-am câștigat (n.r. în 1972), dar atunci se juca pe iarbă”, a spus Ilie Năstase pentru GSP.ro.

„Bianca ar putea avea mai multe titluri de Grand Slam decât Simona”

Fostul mare jucător de tenis face o comparație între Bianca Andreescu (19 ani) și Simona Halep (27 de ani) și spune că în carieră contează mai mult titlurile de Grand Slam decât locul 1 în clasamentul WTA.

„Când facem comparația între Simona și Bianca, noi ne cramponăm pe faptul că Halep nu mai e numărul 1. Nu contează de câte ori ești pe locul 1, contează numărul de Grand Slam-uri câștigate.

Dacă facem o comparație, putem spune că la finalul carierelor celor două jucătoare, Bianca ar putea să aibă mai multe Grand Slam-uri câștigate decât Simona, ținând cont că ea e mai tânără. Dar nu putem ști sigur dacă chiar așa va fi”, a adăugat Ilie Năstase.

2-1 e scorulGrand Slam-urilor câștigate în favoarea Simonei Halep. Andreescu a triumfat doar la US Open, în timp ce Simona a câștigat Roland Garros și Wimbledon

„Nu știu dacă e o pierdere pentru România, și noi avem multe jucătoare bune. Dar cu siguranță ar fi fost frumos să ne reprezinte în lume”
- Ilie Năstase despre jucătoarea canadiană de origine română, Bianca Andreescu

Începând de luni, Bianca Andreescu va urca pe locul 5 WTA, în timp ce Simona Halep va cădea pe poziția a șasea.

Halep n-a ascultat sfaturile lui Năstase

Ilie Năstase a vorbit și despre accidentarea la gleznă a Simonei Halep și spune că aceasta nu i-a ascultat sfaturile.

„I-am zis Simonei să aștepte să se facă bine la gleznă și abia apoi să înceapă iar să joace la turnee, dar ea a continuat să intre cu problemele acelea la gleznă. Eu dacă eram în locul ei n-aș fi jucat nici la Cincinnati, nici la Toronto. M-aș fi odihnit pentru US Open”, a încheiat Năstase.

Vezi și: 

FOTO Toți românii au remarcat gestul Biancăi! Ce a făcut imediat după ultimul punct al finalei 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.