Liga 1

FCSB a disputat primele 16 meciuri oficiale exclusiv în afara Bucureștiului și jucătorii au însumat peste 15.300 de kilometri în mai puțin de două luni!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Monday, 09 September 2019

Florin Tănase, Coman și Planici au intrat în rolurile lui Ursu, Țic sau Ionel din celebrul film românesc de la mijlocașul anilor '80, Cireșarii

Dați afară de pe Arena Națională de concertele lui Ed Sheeran și Metallica, apoi din cauza lucrărilor de schimbare a gazonului, fcsbiștii au fost nevoiți să joace "acasă" doar în deplasare. Iar jucătorii vicecampioanei au stat practic mai mult în avioane și autocare decât în vestiar sau pe teren. 

16 deplasări: 15.310 de kilometri!

Dintre cele 16 meciuri, un sfert au fost deplasări pentru confruntările din Europa League: Orhei, Erevan, Mlada Boleslav și Guimaraes. Ultima a fost și cea mai lungă, peste 5.600 de kilometri, dus-întors. Inclusiv în Liga 1, FCSB a părăsit Capitala indiferent de meci. 

Pentru cele considerate pe teren propriu s-a mers la Pitești! Așa s-a ajuns la un total ce a depășit 15.300 de kilometri. Cum între ziua primului meci, cel cu Milsami Orhei, și ce a ultimei partide înainte de întrerupere, cu Viitorul, au trecut 53 de zile, rezultă o medie zilnică de 290 de kilometri pe care FCSB a parcurs-o!

"Jucătorii dormeau prin aeroport"

Mihai Stoica, fostul director sportiv, susține că această situație e unul dintre principalele argumente pentru care FCSB a ajuns să fie eliminată din Europa și la coada clasamentului în Liga 1. 

"FCSB e atât de jos pentru că echipa asta n-a știut unde joacă. N-a mai avut casă. S-a mai întâmplat în 2011 cu Ronny Levy, când am jucat un meci pe teren propriu inclusiv la Constanța. S-a întâmplat și cu Mirel Rădoi. M-am trezit la un moment dat și nu știam unde sunt: în cantonament, la Pitești sau în Armenia? Disconfortul psihic bate disconfortul fizic! E ceva înfiorător!", a spus MM la Digi. 

Odihnă în următoarea lună!

În weekend se va relua campionatul și pentru FCSB va veni o perioadă extrem de liniștită. Echipa nu mai e în Europa League, iar de la primul meci considerat acasă, derby-ul cu CFR, va putea să revină pe Arena Națională, deci Tănase și compania nu vor mai fi nevoiți să suporte deplasări complicate. În plus, nici deplasările din Liga 1 nu sunt lungi. 

Dată Deplasare Kilometri Meci
15 septembrieCraiova 456 U Craiova - FCSB
22 septembrieBucurești 0FCSB - CFR Cluj
29 septembrieClinceni 35 Clinceni - FCSB
6 octombrie București 0FCSB - Dinamo
19 octombriePloiești 120Chindia - FCSB
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.