Liga 2

OPINIE GSP » Pancu chiar este singur împotriva tuturor! Victor Vrînceanu: „Asta este problema Rapidului în acest moment”

Articol de Victor Vrînceanu  —  luni, 09 septembrie 2019

Rapid a uimit pe toată lumea în week-end nereușind să învingă Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în fața a aproximativ 5.000 de fani. 

Mai dureros însă decât înfrângerea este jocul vișiniilor. Elevii lui Daniel Pancu se zbat în fiecare partidă și atunci când câștigă o fac chinuit.

"Pancone" e tot mai nervos pe margine, chipul său este tot mai congestionat, mușchii se încordează tot mai mult. Parcă ar vrea să intre el în teren și să bage mingea în "ațe", dar nu poate! Însă nu acesta este motivul frustrării tehnicianului. Și nici vina nu e a lui! Îl consider nevinovat pe Pancu de rezultatele nefericite ale Rapidului.

Atât timp cât mingea ajunge în careul adversarului și balonul sare din capul lui Labeau de zici ca a lovit un colț de masă, nu mai este vina antrenorului sau vreo problemă de tactică! Ține strict de calitatea fotbalistului din teren. Cred că asta este problema Rapidului în acest moment! Nu are jucători de calitate care pot face diferența.

Pancu, ignorat

Imediat după promovarea în eșalonul secund, mai marii clubului vișiniu au stabilit politica pentru promovare.

Așa cum era normal, pentru a face față unei lupte acerbe cu echipe ce au bugete serioase, giuleștenii au hotărât că trebuie să transfere jucători noi. Mulți. Aici intervine problema! Trioul conducător, Victor Angelescu (finanțator), Ovidiu Burcă (președinte) și Florin Manea (manager), i-a transmis lui Pancu faptul că nu are niciun cuvânt de spus în legătură cu politica de transferuri și că rolul lui este să antreneze ce i se dă.

Simbolul Giuleștiului s-a văzut astfel în ingrata poziție de a face un compromis din atașament pentru Rapid. Practic, în acest moment Daniel Pancu își asumă eșecurile pe o strategie gândită de altcineva. E ca și cum cineva te pune să te întreci cu un Ferrari, dar îți dă o Dacia Logan și îți și impune obiectivul de a trece linia de sosire primul. Sunt curios dacă vreunul dintre cei trei conducători are curajul să iasă și să conteste faptul că Pancu nu avut mână liberă...

"Celebrii" anonimi

Uite așa prin relațiile impresarului-manager de club Manea au ajuns la Rapid niște "celebri anonimi" ca Labeau, Alami sau Hristos Vadasis. Îți vine să te închini, dar nu din evlavie!

Acesta este firul narativ al poveștii în care Daniel Pancu a ajuns să fie singur împotriva tuturor chiar în interiorul clubului pe care îl iubește! Antrenorul de 42 de ani trebuie să suporte eșecurile echipei și protestele suporterilor, deși nu a fost lăsat să își aleagă "mașina" cu care participă la cursă.

Ar mai fi ceva! Ovidiu Herea este golgeterul ligii secunde, cu opt goluri marcate pentru Metaloglobus. Fostul decar giuleștean a ajuns la echipa din București pentru că nu a fost căutat de nimeni de la Rapid, deși a așteptat acest lucru. Alexandru Ioniță I, golgeterul Snagovului de sezonul trecut al Ligii a 2-a, a declarat la GSP Live: "Pentru Rapid las deoparte orice și vin să joc dacă sunt sunat, dar nu mi-a zis nimeni nimic". Până la urmă a "zis" UTA, care a știut să profite de faptul că Ioniță era liber de contract și nu s-a chinuit să tocmească comisioane pentru diverși impresari străini pentru a transfera "jucători-colț de masă".

Oare cum ar fi arătat giuleștenii cu Ioniță în atac și cu Herea în spatele lui, în rol de servant? Și cum ar fi fost răscolite amintirile fanilor care oricum vin în număr mare în tribune?

Promovarea nu este pierdută în acest moment, dar dacă Rapid nu va aduce fotbaliști adevărați, fanii vișiniilor vor trebui să se resemneze cu ideea că vor mai sta un an în "B". Și ce criticat a fost Daniel Niculae când a declarat: "Cu lotul actual, Rapid se bate la retrogradare!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.