Fotbal   •   Nationala   •   ROMÂNIA - MALTA 1-0

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Cifre FRAPANTE! InStat ne arată cât de slabi am fost: ne-am târât cu Malta!

Articol de Justin Gafiuc   —  marți, 10 septembrie 2019

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Monitorizarea meciului cu ”cavalerii” arată că oaspeții au avut o posesie nefiresc de mare, aproape 40%, și au rivalizat cu noi sau chiar ne-au depășit la dueluri câștigate în atac, driblinguri reușite sau atacuri pe zona centrală. 

Victoria rușinoasă cu Malta, 1-0, nu e doar impresia vizuală a unor spectatori care așteptau un parcurs lejer împotriva "cavalerilor" și o sarabandă de goluri în poarta lui Bonello. Monitorizarea InStat arată și matricea lamentabilă a unui succes care l-a îmbătat de optimism doar pe selecționer.  

Câteva repere vorbesc de la sine despre seara jalnică a naționalei lui Contra. Insularii au avut o posesie de 38,7%, adică au controlat mingea circa 20 de minute din timpul efectiv. Duelurile câștigate în atac au fost la nivelul "tricolorilor" (38 vs. 39), la fel și driblingurile reușite (14 vs. 15). 

Ne-au fost superiori la atacurile pe zonă centrală (23 vs. 19) și similari în ofensiva pe flancul drept (31 vs. 32). Adică, pentru ei, terenul s-a înclinat pe banda lui Florin Ștefan, unul dintre debutanții de duminică.


Definiția haosului în sfertul 60-75 

Iar splituirea pe sferturi de oră arată, bunăoară, că în intervalul minutelor 60-75 haosul gestionat de Contra a atins cote rușinoase pentru România. Maltezii ne-au fost superiori și la atacuri, și la acțiuni reușite, și la pase precise, și la dueluri câștigate! 

Iar posesia oaspeților a ajuns la 44%, păstrată la același nivel până la final, când antrenorul Ray Faruggia făcea semne disperate elevilor săi să preseze pentru egalare, în timp ce Contra era transfigurat pe margine și asista la felul cum Chiricheș și compania trag de timp și de un 1-0 chinuit.

Comparația care ne topește 


Reperele cele mai frapante vin însă dinspre comparația meciurilor Norvegia – Malta (2-0) și România – Malta (1-0). Despre prima partidă, Contra explicase că nordicii "au învins din două auturi și, în rest, n-au mai avut nicio ocazie", minimalizând diferența netă arătată pe gazon și faptul că nu s-a pus nicio secundă problema învingătoarei. 

Ceea ce n-a fost cazul la Ploiești, unde am tremurat îngrozitor pentru cele trei puncte, cu o ocazie monumentală ratată la 0-0 de Corbolan și un gol nevalidat maltezilor pe motiv de ofsaid.  Să vedem însă paralela între întâlnirile de la Oslo și Ploiești pentru a developa nivelul vrednic de milă la care a împins Contra echipa națională! 

Top 3 index InStat România:

1. Pușcaș 303 

2. Cicâldău 299 

3. Bordeianu 295

Norvegia i-a jucat pe degete 

La Oslo, Malta a pasat mai bine decât la Ploiești (78,18% vs. 75,86%), dar diferența incomparabilă a venit din replica gazdelor. În timp ce norvegienii au avut 666 de pase precise (din 741), "tricolorii" au atins abia nivelul 431 (din 532), arătând trendul jocului și nivelul de dominare al norvegienilor față de chinuiala deplorabilă a trupei lui Contra.

Bordeianu, acest Busquets

În afara confirmării dinspre Pușcaș și Tătărușanu, iarăși oamenii providențiali ai României, partida cu Malta a adus pe tapet o revelație: Bordeianu. Debutant la echipa națională la 27 de ani, mijlocașul lui CFR Cluj a fost ubicuu, a apărut pe majoritatea traseelor balonului, a încercat să se facă permanent util și a avut o fantastică disponibilitate la efort. 

Datele lui sunt remarcabile și ridică semne de întrebare de ce Contra a trebuit să-l amâne până acum pentru a-l introduce în circuit, deși ex-botoșăneanul are de luni bune evoluții consistente și la club. 

Vezi și: 

ROMÂNIA // EXCLUSIV Gică Popescu: „E imposibil să batem Norvegia la cum am jucat!" + cum vede relația Ianis-Pușcaș și Bordeianu



AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.