Campionate

Cutremurător! Tânăra care și-a dat foc în Iran după ce a încercat să intre pe stadion a murit!

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 10 septembrie 2019

TRAGEDIE În vârstă de 29 de ani, Sara urma să fie condamnată la 6 luni de închisoare după ce a fost prinsă la intrarea într-o arenă sportivă. Atunci și-a dat foc. A suferit arsuri pe 90% din corp. S-a stins pe 9 septembrie, dar regimul iranian a ascuns decesul său. 

Un caz cutremurător în Iran. Pe 12 martie, această tânără, Sara, a încercat să intre pe stadionul Azadi, la Teheran, la meciul Esteqlal - Al Ain. Încălca hotărârea regimului radical, care le interzice femeilor să asiste la partide de fotbal masculin (se acceptă doar cu aprobare specială, în anumite cazuri). 

A fost prinsă la porți, arestată și dusă la închisoarea Qarchak, din Varamin. Nu au ținut cont forțele de securitate nici măcar că ea avea tulburare bipolară și era sub tratament.  

A fost eliberată temporar, însă o așteptau alte șase luni după gratii. Aceasta era pedeapsa. Disperată, Sara și-a dat foc. Era ultimul ei protest. A suferit arsuri de gradul trei pe 90 la sută din corp. Doar aparatele o mai țineau în viață.  

Căpitanul naționalei iraniene, Masoud Shojaei, și coechipierul său Vorya Ghaffouri au susținut-o. "Așa cum noi suntem șocați de restricțiile impuse femeilor în trecut, viitoarele generații vor fi uluite de faptul că femeile nu au voie să intre pe stadion în vremurile noastre", a declarat Shojaei.  

Pentru Sara, totul era prea târziu. S-a stins pe 9 septembrie. Regimul a ascuns inițial decesul său. Dar s-a aflat. 

Vezi și: 

Scântei între vecini! Ultrașii maghiarilor au pregătit o scenografie cu Matei Corvin și „Armata Neagră” + momente tensionate pe teren

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.