Liga 1

UPDATE EXCLUSIV Dan Petrescu, suspendat 4 etape! Verdict la Comisia de Disciplină după peste 4 ore de audieri

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 11 septembrie 2019

Dan Petrescu (51 de ani) a fost judecat azi de Comisia de Disciplină a FRF după ce a fost eliminat de arbitrul Sebastian Colțescu în meciul pierdut pe terenul Astrei Giurgiu, scor 2-3, de la finalul lunii trecute. Acesta a primit o suspendare de 4 etape.

UPDATE 16:20: Petrescu și-a aflat în urmă cu scurt timp pedeapsa: a fost suspendat 4 etape, și nu 6, cum a fost informația inițială pentru care ne cerem scuze! Tehnicianul a fost și amendat cu suma de 6.500 lei. 

De asemenea, juristul campioanei, Ioan Ivașcu, a fost suspendat pentru 2 luni și amendat cu 13.600 lei, după ce a intrat pe teren și la vestiare pentru a insulta brigada condusă de Sebastian Colțescu. 

Goalkeeper-ul Cosmin Vâtcă a primit 3 etape de suspendare, la fel și Păun. Portarul a primit o amendă de 5.000 de lei, în timp ce mijlocașul va plăti 6.000 de lei. Căpitanul campioanei, Mario Camora, va sta o rundă pe tușă pentru „roșul” încasat în meci. 

Toate deciziile pot fi contestate la apel!

În cazul în care suspendarea de 4 etape va fi menținută, Petrescu va rata partidele cu FC Voluntari (a), FCSB (d), Gaz Metan (a), Viitorul (d). 

UPDATE 15:45: Au fost audiați toți cei prezenți, decizia a rămas în pronunțare și e așteptată în următoarele minute! Audierile au început în jurul orei 11:30 și s-au încheiat în urmă cu scurt timp, durând aproape 4 ore!

UPDATE 14:50: Comisia de Disciplină deliberează în continuare, iar audierile s-au prelungit mult mai mult decât era anticipat!

UPDATE 11:25: Dan Petrescu și Adrian Păun nu vor fi prezenți la Comisia de Disciplină de azi. Doar portarul Cosmin Vâtcă și Ioan Ivașcu, juristul clubului, și-au făcut apariția în membrilor Comisiei.  

_____________

Contextul cazului: 

În minutul 42 al meciului Astra - CFR 3-2, „Bursucul” a răbufnit la adresa lui Sebastian Colțescu. Petrescu a început să protesteze, a ieșit din spațiul destinat antrenorilor, și a dat startul injuriilor în direcția „centralului”.

„Băga-mi-aș p**a în mă-ta!”, „Du-te în p**a mea!” și „Ce asta, mă? Ce face jegul ăla?!”, au fost câteva dintre cuvintele grosolane aruncate de Petrescu în direcția arbitrului.

Petrescu nu s-a oprit nici după ce a fost eliminat. A făcut drumul spre vestiare chiar prin interiorul terenului, continuând să gesticuleze nemulțumit și să înjure printre dinți. 

Păun a fost suspendat pentru că le-a adus acuze grave lui Sebastian Colțescu și colegilor săi:  

„Jucătorul echipei clujene Adrian Păun i-a așteptat pe tuneul de la vestiare pe cei din brigadă. În momentul în care cei trei au ajuns în dreptul lui a început să îi înjure. Arbitrul Marius Nicoară din Drobeta Turnu Severin a fost înjurat de morți de acesta, pe ceilalți i-a făcut hoți și a folosit alte apelative greu de reprodus la adresa acestora", au dezvăluit pentru GSP.ro surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. 
 

Vezi și: 

Dan Petrescu, prima reacție după conflictul cu Sebastian Colțescu » Cum se scuză tehnicianul CFR-ului: „Am greșit, dar nu mai pot!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.