Liga 1

Blindat

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rednic nu pleacă de la Rapid decît dacă demisionează, altfel Copos trebuie să-i achite 750.000 de euro

Contestat cu vehemenţă de suporteri, Mircea Rednic e de neclintit de la Rapid! Asta deoarece contractul antrenorului face ca decizia de a continua sau de a renunţa la post să îi aparţină doar lui. Cum e posibil? Ca să-l demită, George Copos ar trebui să-i achite 750.000 de euro, salariul pînă la sfîrşitul angajamentului de 3 ani, semnat în toamna anului trecut!

Rednic e cel mai bine plătit tehnician din Liga I, cu 300.000 de euro anual, din care a primit pînă acum 150.000. Dacă-l dă afară, Copos e obligat să-i dea restul de bani pînă la 900.000 de euro. Tehnicianul de 46 de ani ar renunţa la sumele care i se cuvin în situaţia în care ar demisiona. Patronul din Grant făcuse o înţelegere asemănătoare şi cu Cristiano Bergodi, fostul antrenor din Giuleşti. În momentul în care Rednic s-a despărţit de Dinamo şi rapidiştii se înţeleseseră deja cu "Puriul", şefii alb-vişiniilor au găsit soluţia să scape de Cristiano fără a-i mai plăti compensaţii: au profitat de faptul că italianul îşi scrisese demisia cu două zile înainte şi i-au semnat-o.

"Nu plec! Cîtă vreme mai avem şanse la Liga Campionilor, îmi voi continua munca la Rapid!"
Mircea Rednic

"Jucăm mai bine în deplasare, pentru că atmosfera din Giuleşti e una anormală. Sînt unii care abia aşteaptă să fim conduşi ca să înjure!"
Mircea Rednic



"Suporterii au dreptate"
Rapid a încheiat jocul cu Poli într-un cor care cerea demisia lui Rednic. "Suporterii au dreptate, nu-i poţi învinovăţi, deoarece giuleştenii sînt unici!", a comentat Copos. Patronul l-a apărat după aceea şi pe antrenor: "Ce vină să aibă Mircea?! E el responsabil pentru erorile de arbitraj anti-Rapid sau pentru că nu vrea mingea să intre în poartă?!".

"Nu demisiona!"
Rednic a evitat să-şi critice jucătorii după jocul cu Poli. "Trebuie să ne liniştim şi să batem la Craiova!", le-a zis antrenorul în vestiar. Pancu i-a luat apărarea: "Nu e normal ca nea Mircea să fie înjurat, sperăm să nu demisioneze şi eu nici nu cred că va pleca! Nu antrenorul e vinovat. Ca să cîştigi campionatul, îţi trebuie jucători de caracter, noroc şi arbitraje favorabile. Rapid are doar fotbalişti, celelalte două elemente ne lipsesc!".


"E vinovat!"

Mircea Rednic a fost contestat duminică, pentru prima dată anul acesta, de întreg stadionul, nu doar de fanii de la tribuna a II-a, care l-au înjurat permanent de la venirea la Rapid. Pe rapidisti.ro, ultraşii l-au găsit vinovat pe antrenor de degringolada echipei, în egală măsură cu arbitrajul. Rednic a avut 35 la sută din voturi, iar cavalerii fluierului, 35,8 la sută.

Mesaje pe rapidisti.ro

"Rednic a stricat echipa de cînd a venit, ar trebui să se simtă şi să plece, dacă ar fi cîştigat cîteva meciuri nu i-ar mai fi cerut nimeni demisia"
Traian Ciuxi

"Rednic e vinovat, cu formula lui de rotaţie, toate echipele mari au un unsprezece format, noi am jucat trei meciuri anul ăsta şi încă n-avem o formulă clară de echipă"
ionuţ13

"Să plece Rednic, dar nu înainte de a plăti despăgubiri pentru fotbaliştii pe care i-a adus, care nu au jucat nimic!"

Nicu_SV

"Nu-mi place deloc Rednic, dar de data asta nu e vina lui. Ce putea să facă? Să bage el mingea în poartă?"
bibi

A schimbat nonstop
În patru meciuri jucate în 2008, Rednic nu a folosit niciodată aceeaşi formulă de echipă. Contra lui Poli a efectuat patru modificări faţă de formaţia care cîştigase la Galaţi (1-0). Au fost titulari Burdujan, Buga, Ionuţ Stancu şi Daniel Pancu, printre fotbaliştii care şi-au pierdut postul fiind şi Boya, marcatorul singurului gol cu Oţelul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.