Stranieri

Scandal la echipa lui Ianis Hagi! Directorul sportiv al lui Genk s-a dus peste arbitri la pauză

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday, 14 September 2019

Genk, echipa lui Ianis Hagi, a fost învinsă de Charleroi, 1-2. Directorul sportiv al lui Genk, Dimitri De Condé, a intrat peste arbitri la pauză, cerându-i explicații „centralului” de ce i-a refuzat campioanei un penalty, oferindu-i unul lui Charleroi. A fost dat afară din vestiar. 

E de-abia etapa a 7-a în Belgia, iar campioana Genk are deja trei înfrângeri. Ultima, vineri seară, la 1-2 la Charleroi, a fost puternic contestată de oficialii oaspeților. Care le-au reproșat „centralului” Nathan Verboomen și asistenților video acordarea prea ușor a unui penalty gazdelor, la doar un minut după ce le refuzase lor unul. La 0-0. 

La pauză, când adversarii conduceau cu 2-0, directorul sportiv al echipei lui Ianis Hagi a coborât din lojă și a intrat valvârtej în cabina arbitrilor. Dimitri De Condé le cerea explicații pentru deciziile controversate. A fost dat afară. „Nu ai ce discuta cu arbitrii în vestiarul lor", l-a avertizat Pierre-Yves Hendrickx, director la Charleroi. 

Un fost arbitru belgian, Serge Gumienny, le-a luat apărarea oaspeților. „A fost 11 metri mai evident pentru Genk decât pentru Charleroi. Nu înțeleg de ce VAR nu a intervenit la ambele faze”, a declarat acesta. „Anul trecut, VAR acționa mai des. Acum, după ce li s-a spus să întrerupă mai puțin jocul, asistenții video nici nu mai știu când să-l avertizeze pe arbitru”. 

„Nu meritam să pierdem. Nu am răspuns prea bine după golul primit din penalty, dar am jucat mai bine în repriza a doua” - Felice Mazzu, antrenor Genk, ex-Charleroi  

Ianis, doar din minutul 81 

Revenit la club după „dubla” cu Spania și Malta, Ianis Hagi nu a fost titular la Genk. Al 4-lea meci la rând când nu e în formula de start. Totuși, după două partide în care nu a fost folosit deloc, numărul 23 a intrat spre sfârșit, în minutul 81. A încercat să dinamizeze câteva acțiuni, dar fără finalizare.

Marți joacă în Liga Campionilor 

Nu a fost tocmai un meci de pregătire reușit înaintea startului în Champions League. Genk joacă marți, pe terenul lui Salzburg, de la ora 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO. 

Citeșe și:

Detalii despre situația lui Ciprian Tătărușanu de la Olympique Lyon: „Venirea lui a zguduit lucrurile”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.