Volei

ROMÂNIA - ITALIA 1-3, Campionatul European // VIDEO „Tricolorii” au cedat din nou, chiar dacă au câștigat primul set de la startul competiției

Articol de Luminița Paul  —  Sunday, 15 September 2019

Naționala masculină a României a cedat azi în fața Italiei, scor 1-3, suferind la preluare, dar reușind să-și pună în contul general un act, ceea ce nu se întâmplase în meciurile anterioare.

Primul set „tricolor”

Două înfrângeri clare în primele partide ale grupei A, dar în a treia echipa antrenată de Dănuț Pascu a spart gheața. Un prim set smuls la această ediție a Campionatului European, competiție la care tricolorii revin după 24 de ani în turneul final. Iar acest act câștigat a venit tocmai în fața unei adversare puternice, naționala Italiei, cu superstarurile ei Zaytsev, Juantorena, Lanza sau Piano. 

Începutul le-a aparținut însă peninsularilor, care au rupt echilibrul primului act de la 11-11 încolo. Preluarea, destul de fragilă și defazată, a fost punctul slab în jumătatea de teren română, în timp ce dincolo a ieșit în evidență forța superioară a atacurilor reușite de Zaytsev ori Lanza, fie de lângă fileu, fie din linia a doua. 

A fost ceea ce a adus în discuție și antrenorul Pascu la timeout-ul cerut, observând că „nu jucăm rău, dar e nevoie de o preluare mai bună". Italienii au menținut și mărit diferența, impunându-se la 15. Setul secund a avut cam același scenariu, revenindu-le la 14.

10 punctea reușit Robert Aciobăniței, cele mai multe din tabăra română, în timp ce Ivan Zaytsev, cel mai bun jucător al partidei de ieri, a adunat 27

Atitudine diferită

Ceva s-a schimbat însă în actul al treilea. În primul rând, tricolorii au luat avans din start, unul mic, 2-0, dar care a funcționat ca un combustibil bun pentru ce avea să urmeze. A schimbat și Pascu, intrând în joc Gheorghiță, Matei, iar Aciobăniței fiind decisiv în câteva acțiuni. Au avut patru mingi de set românii, după ce menținuseră sus nivelul de joc, cu o preluare mai bună și mai multă incisivitate în ofensivă. 

Pe final, a apărut un moment tensionat: la capătul unei faze, mingea a fost trimisă prin dreapta tijei. Italienii au protestat, dar nu în cele opt secunde prevăzute de regulament, motiv pentru care arbitrul belgian Wim Cambre a acordat punctul României. Setul a fost smuls cu 25-23, aducând un zâmbet și un suspin de ușurare în tabăra tricoloră. 

Cu actul al patrulea, italienii au reluat marșul din primele două. Au apăsat de la primele mingi și au închis în 24 de minute cu 25-14. Scorul final: 3-1 (15, 14, -23, 14) pentru peninsulari, după o oră și 36 de minute de joc.

Luni, de la ora 18:15, România întâlnește Grecia, în căutarea primei victorii la acest Campionat European. O victorie care s-o țină în lupta pentru un loc între primele 4 în grupă, care asigură promovarea în optimile de finală.

8 atacurireușite au avut Aciobăniței, respectiv Ciprian Matei, Zaytsev ajungând la 20

Clasament Grupa A

1. Bulgaria 3 3 0 9-1 9p 
2. Italia 3 3 0 9-2 9p 
3. Franța 2 2 0 6-0 6p 
4. Portugalia 2 0 2 1-6 0p 
5. Grecia 3 0 3 1-9 0p 
6. România 3 0 3 1-9 0p

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - BULGARIA 0-3 // VIDEO „Tricolorii” au pierdut și al doilea meci de la Campionatul European de volei masculin 

FRANȚA - ROMÂNIA 3-0 // România a fost învinsă la meciul de debut de la Europeanul de volei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.