Liga Campionilor

NAPOLI - LIVERPOOL 2-0 // Carlo Ancelotti a glumit cu Jurgen Klopp după ce l-a învins: „Stai liniştit! Asta se întâmplă cu cine pierde la Napoli”

Articol de Daniel Scorpie  —  Wednesday, 18 September 2019

Napoli a învins campioana Liverpool în prima etapă din Champions League, 2-0. Carlo Ancelotti l-a consolat după meci pe managerul german Jurgen Klopp cu o glumă, amintindu-i că şi acum un an cedase în grupă la zero: „A fost succesul unei echipe care vrea să crească şi crede în ea”. 

Vezi Napoli şi apoi pleci învins. Pentru a doua oară în doar ultimul an, Liverpool a adaptat un celebru dicton la fotbal. Campioana Europei a pierdut la fel, pe final şi tot fără să marcheze (0-2)!, fiind pedepsită marţi de Mertens şi Llorente, după altă lecţie predată de Carlo Ancelotti. Antrenorul vicecampioanei Italiei şi-a permis să glumească la finele jocului cu Jurgen Klopp: "Stai liniştit, cine pierde la Napoli câştigă până la urmă Liga". 

„Mi-a plăcut atitudinea” 

Felicitat pe Twitter şi de patronul De Laurentiis, „sunt mândru că sunt preşedintele acestei echipe”, Ancelotti a explicat că „a fost succesul unei formaţii ce vrea să crească şi care crede în ea, capitalizând pe final cele două oportunităţi create. Mi-a plăcut cum ne-am apărat, dar şi atitudinea când am reuşit să controlăm jocul”. 

„Napoli poate lua trofeul” 

Gluma n-a fost gustată deloc de Klopp, care susţinea că a învăţat ceva din precedenta experienţă (a pierdut net şi amicalul din vară). Germanul s-a plâns de penaltyul dubios primit de italieni: „Dacă vorbesc de acel 11 metri fac figura urâtă a unui perdant şi nu sunt. Imaginile sunt clare şi nu era de fluierat.  

VAR intervine numai când apare o eroare evidentă, dar n-a fost cazul. Am jucat mult mai bine ca în 2018, dar trebuie să fim critici şi să admitem că Napoli a meritat victoria. Poate cuceri trofeul. Are un plan de joc şi fotbalişti importanţi. Nu e nevoie să fii cea mai bună echipă, ci cea mai puternică în anumite momente, cum ni s-a întâmplat nouă”. 

7 aniau trecut de când o echipă italiană o învingea ultima oară în grupele Ligii pe campioana en-titre, de la Juventus - Chelsea 3-0

5 înfrângericonsecutive are Klopp în meciurile jucate în Italia în Ligă. N-a mai bătut de la un 2-0 cu Udinese în octombrie 2008, când antrena la Dortmund

8 goluria reuşit Napoli din lovituri de pedeapsă în Liga Campionilor, cu şapte marcatori diferiţi

Vezi AICI rezumatele primei seri din UEFA Champions League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.