Campionate

Xavi știe care este cauza jocului slab al Barcelonei și știe cum se pot îndrepta lucrurile: „Trebuie să-l convingi pe Messi să alerge!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 23 septembrie 2019

Xavi (39 de ani), fostul jucător al Barcelonei, acum antrenor la Al Sadd în Qatar, urmărește meciurile catalanilor și îi oferă niște sfaturi lui Ernesto Valverde (55 de ani).

Fostul căpitan al campioanei Spaniei a remarcat problemele din defensivă și este de părere că jucătorii trebuie să fie mai uniți.  

„Echipa trebuie să fie implicată. Eu am o regulă: dacă toată lumea muncește, nu există probleme în defensivă. Anul trecut, Busquets și Rakitic erau criticați, e o chestiune de sacrificiu defensiv. Dacă toată lumea aleargă atât cât trebuie să alerge, acest trio (De Jong, Busquets, Arthur) va domina jocul. Însă, dacă cei din față nu muncesc la fel de mult pentru echipă, Barça va suferi. Și am suferi și cu 3 Davids, 3 Casemiro sau 3 Makelele. S-ar întâmpla ca la meciul cu Liverpool, pe care nu l-au dominat”, a spus Xavi, potrivit Mundo Deportivo. 

De asemenea, acesta îl sfătuiește pe antrenorul catalanilor să îl convingă pe Leo Messi (32 de ani) să ajute la faza defensivă, iar echipa trebuie să alerge mai mult.

„Trebuie să-i convingi pe Messi și pe Suarez să ajute apărarea. Messi e cel mai bun apărător pentru că atunci când își propune să ajute defensiva dă sută la sută. Are niște picioare incredibile, o viteză mentală și fizică incredibilă! Messi e fotbalistul total, dar trebuie să-l convingi că dacă face acest efort va fi mai bine pentru el și pentru echipă. Face asta de multe ori, la fel face și Suarez. Așa cum făcea și Eto'o, care ne oferea un sprijin defensiv fantastic, avea o dorință de a ajuta contagioasă. Dacă-l vezi pe superstarul echipei ca aleargă, normal că o vor face și Alena sau De Jong!”. 

VEZI ȘI:

Scandal la Lazio! Inzaghi şi Immobile, la cuţite! A mai existat o ceartă între cei doi

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.