Liga 1

Retro GSP // VIDEO Hagi vs. Balaci » S-au bătut de 3 ori, Ilie n-a câștigat niciodată

Articol de Adrian Florea, Liviu Manolache  —  joi, 26 septembrie 2019

Pare greu de crezut, însă Hagi și Balaci s-au duelat o singură dată cu Ilie în calitate de fotbalist al Universității. 

S-a întâmplat într-o după-amiază de miercuri, 26 septembrie 1984, pe stadionul din Regie. A învins Sportul cu 3-1, Gică marcând golul al doilea al „studenților” în minutul 52. La oaspeți, Balaci a fost rezervă, intrând pe teren imediat după pauză, în locul stoperului Ruicea.

Cronicarul „Sportului”, Mircea M. Ionescu, a scuzat eșecul oltenilor prin cele 4 mari absențe din primul „11” aliniat de Mircea Rădulescu - Tilihoi, Ungureanu, Țicleanu și Irimescu -, remarcând că jocul juveților s-a schimbat în bine după intrarea „Prințului”. Acesta a și lovit o dată bara, în minutul 84, cu câteva zeci de secunde înainte ca Sorin Cârțu să stabilească scorul final.

În toamna lui '84, Balaci a jucat doar în 5 partide pentru Știința și a marcat un singur gol, apoi a plecat la FC Olt. După un an și jumătate la Scornicești, Ilie a fost luat de Mircea Lucescu la Dinamo, însă accidentările nu i-au permis să-și relanseze cariera nici în Ștefan cel Mare. Hagi a rămas în Regie până în decembrie 1986, din '87 trecând la Steaua.

În afara jocului din Regie din urmă cu fix 35 de ani, Gică și Ilie s-au mai aflat față în față pe teren de alte două ori. Pe 8 decembrie 1985, în FC Olt - Sportul 2-2, și pe 2 decembrie 1986, în Dinamo - Sportul 0-1.

Citește aici toate poveștile din seria RetroGSP!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.