Liga 1

EUROPA CONFERENCE LEAGUE // Noua competiție înființată de UEFA dinamitează lupta la titlu » Locul 1 capătă o miză imensă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 septembrie 2019

După înființarea Europa Conference League și scoaterea echipelor din Liga 1 din Europa League, crește importanța competiției interne.

PE SCURT:  

  • Sunt 3 competiții europene: Champions League, Europa League și Europa Conference League;
  • România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment 4 echipe în Europa: una în turul I preliminar UCL și 3 în turul I preliminar ECL;
  • ZERO ECHIPE direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1;

După ultimele modificări decise de UEFA, o prioritate și mai mare pentru echipele românești ar trebui să fie câștigarea campionatului. E singura modalitate, măcar până vom reveni în clasamentul coeficienților, prin care se poate ajunge în Champions League și Europa League, competiții cu premiile cele mai mari.

În anii precedenți au fost multe situații în care FCSB a ratat titlul, dar a mers în preliminariile UCL și, ulterior, după ce a pierdut play-off-ul, a mers în grupele Europa League. 

„Dacă această competiție va fi finanțată la fel sau aproape la fel, va fi benefic pentru noi. Datorită acestei scindări, nouă ne e tot mai greu să ajungem în Europa League sau în Champions League. Noua competiție ar putea fi un lucru bun pentru fotbalul din țările mai puțin dezvoltate, așa cum suntem noi” 
Gică Popescu la TV Digi Sport 

Noi suntem în lumea a treia la fotbal. Cum vrem noi să jucăm în lumea întâi? Cum să jucăm noi acolo? Noi le luam banii la mișto și ei s-au prins” 
Gigi Becali 

Citește și: 

ANALIZĂ GSP » Am ajuns unde merităm: Europa Conference League! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.