Liga 1

Decizie spectaculoasă! FCSB și Rapid vor împărți același stadion după 36 de ani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 28 septembrie 2019

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că vrea ca echipa lui să evolueze pe stadionul „Arcul de Triumf”, după ce acesta va fi modernizat pentru EURO 2020. Acolo, „roș-albaștrii” a urma să împartă arena cu rivala Rapid!

Giuleștenii așteaptă ca noul stadion să fie gata, dar, potrivit lui Daniel Pancu, se gândesc să se mute pe „Arcul de Triumf”, care va fi gata mai repede. 

„Ştiu că lucrurile la stadionul Giulești merg mai greu decât în altă parte. Sigur va fi gata «Arcul de Triumf» înainte. Când va fi gata «Arcul de Triumf», Rapid se va muta acolo pentru meciurile oficiale”, susținea Daniel Pancu la începutul lunii septembrie, la TV Telekom Sport.  

„Am stadionul «Tineretului» Arcul de Triumf, o să mă duc să joc acolo. Ce îmi trebuie mai mult? La meciurile cu echipe mici am nevoie de 10 - 15 mii de locuri” 
Gigi Becali, pe 27 septembrie, la TV Digi Sport

Arena „Arcul de Triumf” este în plin proces de modernizare, urmând a fi folosită ca teren de antrenament de naționalele calificate la EURO 2020. 

Au evoluat împreună în Ghencea

Cele două formații s-ar muta după finalizarea lucrărilor, în 2020. Adică la 36 de ani distanță de când au împărțit ultima oară constant un stadion. În sezoanele 1981-1982 și 1983-1984, Rapid a evoluat acasă chiar pe stadionul Steaua. Motivul pentru care giuleștenii alegeau arena din bulevardul Ghencea era că stadionul lor, cel din Giulești, nu permitea accesul multor persoane la meci. Cele două echipe au mai evoluat acasă împreună pe Național Arena, însă giuleștenii au folosit-o doar pentru meciurile din cupele europene.

Aveam spectatori, nu glumă. Pe Ghencea reușeam să defilăm din cîte țin eu minte. Țin minte că nu eram priviți cu ostilitate de nimeni, aveam 30-40 de mii de oameni la fiecare meci", spunea Nicolae Manea despre acea perioadă.

CUM VA ARĂTA ARCUL DE TRIUMF

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.
    Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro

PUBLICITATE » VIDEO GHID COMPLET EXPLICĂM UN NOU TIP DE PARIU: CUM SĂ PARIEZI ÎMPOTRIVA ALTOR JUCĂTORI

Citește și:

Narcis Răducan cere un dinamovist TITULAR la FCSB » Intervine pe lângă Gigi Becali: „Fanii o să-l iubească!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.