Liga 1

POLI IAȘI - SEPSI 1-1 // FOTO ȘI VIDEO » Complexul SepsiX » Două goluri în decurs de 10 minute, iar Sepsi a ajuns la 8 remize după 11 etape

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 30 septembrie 2019

Poli Iași și Sepsi Sfântu Gheorghe au remizat, scor 1-1, în penultimul meci al etapei cu numărul 11 din Liga 1.

Iașiul a condus iar, dar nu a reușit nici aseară să ia toate punctele cu harghitenii, care rămân invincibili în deplasările din Liga 1 și o piază rea pentru echipa din Copou.

A devenit aproape un complex pentru ieșeni. Din patru întâlniri directe cu Sepsi, moldovenii luaseră un singur punct, în rest înfrângeri pe linie. Aseară, în pribegie la Botoșani, fiindcă pe bătrânul Copou se schimbă iarba, elevii lui Teja aveau de învins tradiția nefastă cu covăsnenii. Au început în atac, cu Loshaj în prim-plan, dar voleul lui s-a dus puțin pe lângă poartă. Mihalache e mai exact, dar și Fejer e atent. 

Cristea, doar bară 

Pare un ritm alert, dar se joacă mult doar între careuri, iar greșelile fac legea. Un joc haotic, la ghici, doar-doar cineva din față o inventa ceva. Sepsi se apără cuminte, dar nici Deaconu și nici Carnat nu reușesc să lege jocul acolo, în față, pe contre. De pe bancă, Csaba Laszlo face semne nervos: "Mai țineți și voi de minge!". Karanovici are și el o șansă, dar Târnovanu intuise de mult execuția sârbului. 

Ocaziile vin, dar sunt doar ale Iașiului. Loshaj taie o pasă chiar în inima defensivei oaspeților, unde e Andrei Cristea, însă exteriorul acestuia trimite mingea doar în bară! Același Cristea e blocat de Fejer, la numai câțiva metri de poartă. Fotbal puțin și tabela rămâne albă la pauză. 

Tincu, pericolul numărul 1 

La reluare, Teja îl scoate pe Diallo, care scăpase doar cu "galben" la o talpă dură la Deaconu. Intră Passaglia, Mihalache trece stoper, însă defensiva nu apucă să se așeze că Deaconu îi dă o pasă perfectă de gol lui Safranko. Slovacul e singur, dar mai face o preluare și Târnovanu îl oprește. Ce șansă imensă! Jocul se schimbă. Maeștrii remizelor, neînvinși în deplasare în acest sezon, oaspeții ies cu mai mult tupeu spre poarta lui Târnovanu. Se joacă pe contre. După mai mult de o oră, Bălan apare la finalizare, dar dă slab cu capul, din mijlocul careului. Platini combină subtil cu Loshaj, însă Fejer e de netrecut și el. 

Tot după o șerpuire a lui Platini, Passaglia trimite o acoladă și deschide scorul. Se rupe complexul Sepsi? Nu, pentru că după gol, harghitenii ies și mai apăsat la atac. Iar la doar 10 secunde de la intrarea pe teren, Salli îl servește ideal pe Tincu, iar stoperul egalează. Iașiul acuză lovitura din plin. E salvată de Târnovanu când același Tincu (89) a fost la un pas să întoarcă de tot soarta meciului. Iașiul e fără victorie de 5 runde, iar Sepsi rămâne neînvinsă, nu doar cu moldovenii, ci și în toate deplasările de până acum în Liga 1. 

8 egaluriare Sepsi în acest sezon de Liga 1, după doar 11 etape

Poli Iași - Sepsi: 1-1

  • Au marcat: Passaglia '70 / Tincu '80

FOTO: Ionuț Tabultoc

ECHIPELE DE START:

POLI IAȘI: Târnovanu - Gallego, Frăsinescu, Diallo, Radu - Mihalache, Loshaj -  Platini, Andrei Cristea, Horșia - Ad. Bălan
REZERVE: Rusu, Cabral, Popadiuc, Bîrnoi, Fr. Cristea, Passaglia, Chelaru
ANTRENOR: Mihai Teja 

SEPSI: Fejer - Kylien, Tincu, Bouhenna, Fl. Ștefan - Velev, Vașvari, Deaconu - Safranko, Carnat, Karanovic
REZERVE: Niczuly, Diakhite, Andrezly, Fulop, Flores, Salli, Ștefănescu 
ANTRENOR: Csaba Laszlo 

Stadion: Municipal (Botoșani) 
Arbitru: Cătălin Popa (Pitești) // Asistenți: Valentin Avram (București), Vladimir Urzică (Piatra Neamț)

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.