Liga 1

CRAIOVA - VIITORUL // Victor Pițurcă, doi ani în spatele lui Gică Hagi! Cum au arătat duelurile pentru titul de golgeter dintre cei doi

Articol de Liviu Manolache, Aurelian Botezatu  —  luni, 30 septembrie 2019

CS Universitatea Craiova și Viitorul vor juca azi, de la ora 20:30 în derby-ul etapei a 11-a din Liga 1. Înainte de 1989, când erau Victor Pițurcă și Gică Hagi erau dintre cei mai mari jucători ai României, antrenorul oltenilor a pierdut două sezoane la rând titlul de golgeter în fața „Regelui” (1984-1985, 1985-1986).

  • Craiova - Viitorul e liveTEXT pe GSP.RO, de la 20:30, și în direct pe Look Plus, TV Digi Sport și TV Telekom Sport

Victor Pițurcă și Gică Hagi n-au fost niciodată adversari, ca antrenori. Dar ca jucători s-au duelat pentru titlul de golgeter al campionatului! 

Pe vremea când el era vârful Stelei, iar „Regele" făcea legea la Sportul Studențesc, Piți a pierdut de două ori la rând această distincție în fața lui Gică. În stagiunea 1984-1985, Hagi a încheiat cu 20 de reușite, iar Pițurcă s-a clasat pe poziția a doua, la un gol distanță (19). Curios, în ciuda diferenței minime existente, niciunul n-a reușit să înscrie în ultima etapă a acelei stagiuni! 

În schimb, în 1985-1986, disputa lor s-a tranșat chiar în ultima rundă. Gică a marcat nu mai puțin de 6 goluri pentru Sportul, în Regie, la 7-5 cu FC Olt, și a ajuns astfel la 31 de reușite. 

Diferență uriașă: 22-44 

Dezavantajat din cauza adversarului întâlnit, o Universitatea Craiova mai puternică decât trupa din Scornicești, și a faptului că meciul s-a disputat în Bănie, Pițurcă a marcat doar 3 goluri, care l-au dus la cota 29. Iar Steaua, ce tocmai câștigase Cupa Campionilor, într-o finală cu FC Barcelona, a pierdut cu 5-4! 

Actualul antrenor al oltenilor a devenit în 1986/1987 singurul jucător din istoria Ligii 1 care s-a clasat 3 ani la rând pe locul 2 în topul golgeterilor.  În stagiunea respectivă, Pițurcă a devenit coechipier cu Hagi, la Steaua, dar a pierdut disputa în fața lui Rodion Cămătaru, aflat la primul lui sezon în tricoul lui Dinamo. Diferența a fost uriașă: 22 goluri el, 44 Cami!  

„Păcat că Gică e suspendat. L-aș fi vrut pe banca Viitorului, ar fi fost o bucurie. Dar sper să ne întâlnim și să schimbăm câteva vorbe. M-aș bucura ca Hagi să vină într-o bună zi antrenor la Universitatea Craiova. Orice antrenor și-ar dori să lucreze la Craiova.  Hagi are supărările lui. Nu pot să vorbesc eu despre asta. El a muncit foarte mulți ani, a făcut o treabă formidabilă la Viitorul. Sigur că e un handicap pentru Viitorul absența lui de pe bancă. Probabil că și-a muștruluit jucătorii după eliminarea din Cupa României. Nu cred că ne pregătește vreo surpriză”
 Victor Pițurcă

3 sezoaneau fost Pițurcă și Hagi coechipieri la Steaua, între 1986 și 1989

Citește și:

Mihai Rotaru l-ar fi dat afară pe Gică Craioveanu! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.