Hochei

De două ori HC

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

HC Csikszereda a reuşit în acest sezon să prindă două finale de campionat naţional: român şi ungar

HC aleargă după două titluri în acest sezon. Echipa din Miercurea Ciuc s-a calificat atît în finala Campionatului României, cît şi în cea a Ligii din Ungaria.

Echipa înfiinţată în 2002 ca pepinieră pentru Sport Club, a crescut mult în ultimul timp, asta şi datorită investiţiilor făcute de Janos Kurko, fost finanţator la SC. Străinii aduşi în acest sezon au propulsat echipa către primele locuri atît în Ungaria, cît şi în România. Lotul cuprinde 15 "stranieri", în majoritate slovaci. Pe bancă a stat Marcel Ozimak.

HC, care a scos-o din lupta pentru titlu naţional pe Steaua Bucureşti, şi-a anunţat parcursul răsunător încă de la sfîrşitul anului trecut, după ce a jucat finala Cupei Ungariei, fiind totuşi învinsă de Dab.extra.hu. Ciucanii s-au răzbunat însă în semifinalele Campionatului Ungariei, unde au trimis-o pe Dab să joace finala mică. În ultimul act, HC se va duela cu Alba Volan.

Prima partidă a balului de final are loc pe 14 martie, la Miercurea Ciuc, de la ora 17:30. Finala se dispută după sistemul "cel mai bun din şapte meciuri", la fel ca şi în campionatul României. Aici, HC are ca adversar pe concitadina Sport Club şi e condusă cu 3-0. Campionii de anul trecut, cei de la Sport Club, au participat şi ei în liga maghiară şi vor disputa finala mică.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.