Liga 1

FCSB - DINAMO // E Derby de România o farsă? Florin Călinescu, devastator: „Steaua-Dinamo e o rușine a fotbalului, o mizerie. Eu n-am 18 ani, nu pot fi păcălit”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 05 octombrie 2019

FCSB și Dinamo se înfruntă astăzi, de la 20:30, pe Arena Națională. Într-un interviu acordat în trecut pentru Gazeta Sporturilor, Florin Călinescu vorbea despre fundamentul greşit al derby-ului, considerând că partida este doar un produs al epocii comuniste.

  • FCSB - Dinamo e liveTEXT de la 20:30, liveTEXT AICI și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport.

Într-un interviu acordat cu mai mulți ani în urmă pentru Gazeta Sporturilor, Florin Călinescu vorbea despre fundamentul greşit al derby-ului, considerând că partida este doar un produs al epocii comuniste.

- În ultimii ani, meciurile dintre Steaua şi Dinamo au fost branduite cu „Derby de România”. Sunteţi de acord cu sintagma?
- Ce derby de România? E un omagiu adus Moscovei, o vizită la muzeul comunismului, o amintire a unui fotbal mincinos. Dacă se reînfiinţau echipele de tradiţie după 1990 şi îşi disputau ele titlul ăsta, era altceva.

- Vorbim totuşi de cel mai aşteptat meci al sezonului.
- Aşteptat? De ce? Ce fotbal să vreau eu de la Steaua şi Dinamo? Nu de la echipele astea vin şi jucători la naţionala României? E ca un meci între un şchiop căruia îi lipseşte şi-o mână şi un orb care nici n-aude.

„Derby? E o ruşine a fotbalului, o mizerie”

- Cifrele dezvăluie totuşi interesul publicului pentru Dinamo - Steaua, chiar disputat în condiţiile despre care vorbiţi.
- Eu rămân la părerea că e o ruşine a fotbalului şi a istoriei. N-am 18 ani, eu nu pot fi păcălit. Ca mine sunt mulţi care ştiu cum s-a făcut şi echipa Stelei care a luat Cupa Campionilor Europeni în '86. Au fost luaţi cu japca jucătorii cei mai buni din ţară şi duşi acolo pentru că era Partidul care hotăra tot.

- Cu toate acestea, e cea mai importantă performanţă a fotbalului românesc pe plan internaţional.
- Şi Liverpoolul meu are multe Cupe, dar nu ştiu să fie vreuna luată după ce a venit Regina şi a dictat să fie aduşi jucători cu forţa pe Anfield.

Vezi și:

FCSB - DINAMO // Dan Negru, revoltat înainte de Derby: „S-a ales praful! Băi, cum ați distrus tot?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.