Campionate

BREXIT // Lionel Messi și Cristiano Ronaldo ar putea fi interziși în Anglia: „Există un punct specific în jurul meciurilor europene”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 07 October 2019

Brexitul pregătit de englezi ar putea avea repercusiuni și în fotbal. 

Lionel Messi (32 de ani) sau Cristiano Ronaldo (34 de ani) ar putea fi interziși pe teritoriul britanic.

Legile din Anglia interzic pătrunderea pe teritoriul țării a cetățenilor care au avut în trecut condamnări penale de orice fel. Derogare primesc cetățenii Uniunii Europene.

Dacă Brexitul se va produce, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, condamnați în trecut pentru fraudă fiscală, nu vor mai beneficia de această concesie.

„Există un punct specific în jurul meciurilor europene. Dacă eşti cetăţean UE cu o condamnare penală poţi călători în Marea Britanie, atât timp cât nu eşti considerat a fi o ameninţare la securitatea naţională.

Dacă nu eşti cetăţean UE şi ai o condamnare sau o pedeapsă cu închisoarea impusă, chiar şi cu suspendare, nu ai voie să intri în Marea Britanie. Asta ar putea provoca probleme în rândul echipelor din competițiile europene”, a explicat Andrew Osbourne, avocat în probleme legate de imigrație, pentru Daily Mail.

Starul Barcelonei are dublă cetățenie, spaniolă și argentiniană.

Vezi și:

Real Madrid, gata să să facă cel mai scump transfer din istoria clubului! Florentino Perez dă 112 milioane pentru Donny van de Beek

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.